Vasastafetten

För andra året åkte laget upp till Mora på fredagseftermiddagen.

Loppet gick sedan på lördagen med start i Sälen 09.00. Årets lag var väldigt föryngrat, och det är ju positivt att vi har unga löpare som vill vara med på loppen.

Vädret var mycket bättre än förra året. Bara fyra av löparna som sprang stafetten förra året var med i årets lag. Det var Bengt Nilsson, Maria och Ester Skoglund, som alla tre bytt sträckor och Carina Wahlström som sprang samma sträcka som ifjol. Mats och Emil Franzén bytte i år till kvartetten och fick springa längre sträckor. Motsatt håll, från kvartetten till stafetten gick Ingvar Skoglund. Nya löapre var Hanna Henriksen, Kent Johansson och ungdomarna Melvin och Tilda Sjödin samt Märta Skoglund. Föryngringen gav resultat och fjolårstiden förbättrades med 34 minuter och 18 sekunder, och femtio placeringar.

Första sträckan som var 9,2 km. sprang vår rutinerade Bengt Nilsson. Andra sträckans 14,4 km med en del spånglöpning hade Hanna Henriksen. Den tredje sträckan sprang unga Melvin Sjödin. Det var 10.8 km. Den fjärde sträckan 12,4 km tog en av fjolårsdeltagarna hand om, Maria Skoglund, innan Ingvar Skoglund sprang mellan de berömda stationerna Evertsberg och Oxberg. Det är den längsta sträckan, 15 km med de omtalade Lundbäcksbackarna på slutet. Sträcka sex är den kortaste 4,5 km och den sprang precis som förra året Carina Wahlström. Sträckorna sju och åtta är båda 4,7 km och då var det våra yngsta deltagare Märta Skoglund och Tilda Sjödin som sprang för oss. Sträcka nio, 5,5 km hade vår ordförande Kent Johansson och till sist förde unga Ester Skoglund in laget i mål. Hon sprang 8,9 km.

Alla gjorde fina lopp och alla tyckte att vi ska vara med nästa år igen. Vill fler vara med skulle det bara vara ännu roligare för då får vi sätta ihop två lag!

Resultat:

Mixed 128) Bengt Nilsson 51.04, Hanna Henriksen 1.10.47, Melvin Sjödin 57.31,

Maria Skoglund 1.09.35, Ingvar Skoglund 1.11.50, Carina Wahlström 30.49, Märta Skoglund 27.36,

Tilda Sjödin 28.28 Kent Johansson 31.54 Ester Skoglund 47.32 Totaltid 8.07.03