Tarstaborgsrundan

I år var det 15 grader och växlande molnighet. Det var ovanligt torrt i terrängspåret, bara några få blöthål med gyttjigt underlag.

Det var det fyrtioandra loppet och vår löpare Bengt Nilsson har sprungit samtliga!

Vi i Östansjö hade elva löpare till start på huvudloppet, nio kilometer. Därmed var vi största klubb, men Örebro AIK:s tio löpare tog fler poäng i cupen.

Vår yngsta deltagaren, Ester Skoglund vann ungdomsklassen på nio km loppet. I år hade hon hård konkurrens av jämngamla Kim Semstrand från Nora.

Vi hade bara en deltagare bland ungdomarna på distansen 1,5 km. Märta Skoglund som vann den före alla, både pojkar och flickor.

Vår snabbaste "långlöpare" blev den här gången Robert Vestman. Han har sprungit loppet flera gånger tidigare och känner till banan. Han putsade fjolårstiden med 22 sekunder. Torbjörn Persson, som gjorde sin andra start på loppet, var 24 sekunder snabbare i år.

Hans Backström debuterade med ett starkt lopp och vann M 65 klassen. Lars Karlsson som sprungit många gånger putsade fjolårstiden med nio sekunder. Placeringen efter kom Invar Skoglund. Sedan kom Bengt som naturligtvis fick flest och mest applåder av alla då han sprang i mål för 42:a gången.

Per Börjesson lyckades nästan pricka sin fjolårstid. En sekund långsammare blev det i år.

Mellan Torbjörn och Hans sprang vår snabbaste dam i mål. Det var Hanna Henriksen som gjorde sitt första riktiga Tarstaborg. Hon sprang loppet 2014 men då var det en annan lättare och kortare bana pgr a översvämning. Nu var hon fjärde bästa damlöpare.

Andra dam från oss var unga Ester Skoglund som går från klarhet till klarhet. Hon kom i mål placeringen efter Lars, som sjunde dam. Hon krossade sin fjolårstid med hela fyra minuter och 48 sekunder!

Maria Skoglund spurtade in straxt efter Per, tre minuter och åtta sekunder snabbare än 2017 och sedan kom debuterande Linnea Nilsson.

Segrade i herrklassen gjorde vår tidigare löpare Jonas Nilsson, Örebro AIK 32.14. I damklassen segrade Maria Eriksson, IF Start 40.47