Run of Mine

För andra året arrangerade Zinkgruvans IF tillsammans med Gruvan loppet Run of Mine. Det var flera klasser i olika längd där huvudklassen sprang 10 km. Det är brant ner och sedan brant upp i gruvan. Det är 350 höjdmeter på ca tre kilometer. Fyra km är ovan jord. Vuxna kan även välja sex kilometer där två är ner och upp i gruvan. De äldsta ungdomarna springer fem km varav 500 m i gruvan och den yngsta klassen springer två kilometer och bara ovan jord.

I år hade vi inga herrseniorer med men två damer och tre juniorer i de olika ungdomsklasserna. Alla sprang till sig fina placeringar.

Damklassen vanns av Johanna Eriksson, Motala 39,23. Anna Karlsson och Malin Sjödin verkar tagit sällskap, då de kom i mål på samma tid.

Pojkar 5 km vann Henrik Svensson, OK Ravinen 19.56 och flickor 5 km våran Ester Skoglund, 25.42 som var sjua av alla som sprang fem kilometer. Märta Skoglund vann flickor 2 km på tiden 7.13. Hon var bara slagen av pojksegraren Wilmer Järnede, Zinkgruvans IF med fem sekunder.