Lindesjönloppet

Arrangörsklubbarna hade tur med vädret även andra året loppet ingick i Långloppscupen, ca 15 grader och strålande sol. Inte så stark vind heller så mycket bättre kunde det inte vara.

Bansträckningen är en av de trevligaste i distriktet och nio kilometer lång. Man fick med nästan alla typer av traditionell löpning. Start vid nya Lindesberg Arena på gräs, följt av asfalterad gångbana och trottoar på stan. Sedan ner till strandpromenaden efter sjökanten ut ur staden. Där svängde banan in på en grusväg som övergick i en traktorväg med gräs i mitten. Den kändes lång i år! Sedan kom den trevligaste men också backigaste delen i skogen på ett fint slingrande motionsspår. Två riktigt tuffa uppförsbackar kunde knäcka vem som helst. Den första så brant att det fanns en trappa på sidan! Avslutningsvis kom vi tillbaka till Arenan och sprang på en asfalterad gångbana och några få meter på gräset.

Vi var elva löpare från klubben på långa banan och så Märta Skoglund som kom sexa i F 6-9.

De flesta som sprang nio km gjorde debut på loppet. Bara Lars, Per och K G sprang ifjol och Mats testade året innan då det inte var med i cupen.

Snabbast av oss var Hanna Henriksen som gjorde ett mycket bra lopp och kom på fjärde plats i damklassen.

Lars Karlsson var vår första herrlöpare och persade med 7 sekunder. Sedan följde Per Börjesson som hade det tyngre än ifjol, men fick en fin stavmixer på målgångslotten. Mycket tätt efter Per kom Mats Franzén och Ester Skoglund. Ester gjorde återigen ett fantastiskt fint lopp och vann juniorklassen överlägset, tre minuter före tvåan trots att hon var fem år yngre. Några sekunder senare kom också Ingvar Skoglund i mål.

Straxt efter kom K G Agartsson som var mycket nöjd med loppet, och det hade han all anledning att vara då det hade gått 1.20 fortare än förra året! Därefter korsade Maria Skoglund mållinjen och så kom Dag Rydén som tyckte att det hade varit jobbigt långt.

Carina Wahlström klarade nästan timmen och Anders Källman, tävlingens äldsta deltagare vann 80+ klassen med nästan 22 minuter.

Vann gjorde Heshlu Andemariam, IF Start 30.43. Banrekord med 17 sekunder? Damklassen vanns av KFUM Örebros Karin Forsberg, 35.01. Kanske också banrekord, i så fall med 1.28!