Långa Terräng DM

IFK Nora med Peter Comét som tävlingsledare arrangerade årets Långa Terräng DM på alldeles utmärkta banor i Pershyttan. Det var skidspåren vid Digerberget som var mycket kuperade första två kilometrarna för att sedan följas av nästan en hel kilometers nedförsbacke. Sista kilometern var lätt kuperad. Varvet sprangs två gånger av damerna och de äldre herrarna och tre varv av herrar upp till och med 55.

Vi hade bara två damer med i år, mor och dotter Skoglund. Snabbast av dem var dottern Ester 2.19 före mamma i mål. Ester var näst snabbast av klubbens deltagare på åtta kilometer. Bara Hans Backström var snabbare. Hans vann sin klass M 65. I samma klass kom Bengt Nilsson på femte plats. Av övriga "gubbar" vann K G Agartsson M 70 och Anders Källman M 80 medan Per Börjesson sprang till sig silvret i M 60 klassen.

Sedan var det dags för män seniorer och veteraner upp till 55 årsklassen som sprang tre varv = 12 km.

Där hade vi fyra deltagare och även här plockades det hem medaljer. Jonny Larsson vann M 55 före Torbjörn Persson. Ingvar Skoglund var tia i den hårda M 45 klassen medans Lars Karlsson kom fyra i M 50.

Karin Forsbergs segrartid blev 30.02. Hon tävlar för KFUM Örebro. Herrklassen vanns av elitorienteraren Martin Regborn på 38.00. I friidrott tävlar han för KFUM Örebro.