Kumla Stadslopp

I år var det lite regnigt i Kumla men det blev uppehåll lagom till starten i huvudloppet över 10 km. Först sprangs dock knatteloppet, som är ca. 500 m.

Sedan springer ungdomarna 2,5 m med start vid badet och sedan en slinga i Sjöparken. Där hade vi bara en deltagare och det var Filip Wiktorsson som kom tvåa i P 11. Han förbättrade fjolårstiden med 24 sekunder.

Sedan startade de som valt fem kilometer. Nu går banan först 2,5 km på stan för att sedan ha samma slinga i sjöparken som ungdomarna. Här startade Dag Rydén och Mattias Larsson. Dag gjorde ett mycket starkt lopp och krossade fjolårstiden med tre minuter!

Sist ut var tio km. För dem gällde två varv på fem kilometersbanan. Här var vi tio löpare till start och alla gjorde bra lopp. Tyvärr var vi bara herrar, så vi får hoppas att också några damer kommer till start på andra lopp.

Snabbast var vår nya löpare Peter Wiktorsson. En och enhalv minut senare kom Peter Törnqvist i mål. Därefter följde Torbjörn Persson och Hans Backström som båda var tvåor i sina respektive ålderklasser. Andreas Jonsson sprang in på placeringen efter Hasse, bara tolv sekunder skiljde dem till slut. Lars Karlsson gjorde ett stabilt lopp och även han var tvåa i sin åldersklass. Det var också Per Börjesson som gjorde sitt snabbaste Stadslopp sedan premiäråret på den nya banan, 45 sekunder bättre än förra året. Bengt Nilsson gjorde säsongsdebut och våra äldsta deltagare, K G Agartsson och Anders Källman vann sina åldersklasser.

Snabbast i loppet var Peter Gross, Strömstad LK som sprang på 33.17. Segrarinna i damklassen Josefin Gerdevåg, KFUM Örebro 37.55.