Göteborgsvarvet

I ett soligt och varmt Göteborg hade vi sexton löpare med på varvet i år. Det är bra men inget rekord. Av de sexton var fyra damer, även det är bra men inte rekord.

Snabbast i år var Peter Wiktorsson, som återigen lyckades springa snabbare än 1.30 vilket är mycket starkt.

Tvåa var Peter Törnqvist som lyckades pricka den tid han gissade han skulle ha exakt. Jonny Larsson debuterade för klubben, men har sprungit flera varv tidigare. Det här var dock hans hittills snabbaste, Grattis!

Michael Wistrand gjorde ett stabilt lopp på nästan samma tid som vanligt, elva sekunder snabbare än sitt rekord. Största förbättringen stod Niklas Jonsson för då han var 5 minuter 51 sekunder snabbare än ifjol. Sexa av oss var debutanten Ingvar Skoglund. Starkt sprunget men han var inte nöjd, så han får förbättra tiden nästa år. Därefter kom Hans Backström som hade bästa årsklassplacering, 21! Mycket bra!

Sedan följde Andreas Jonsson, som gjorde det bra med tanke på att han har problem med ett knä. Christer Eklund springer som en klocka, bara sex sekunder skiljde från förra året. Givetvis åt rätt håll! Ett par minuter senare kom Lars Karlsson i mål, och tjugo sekunder därefter kom Bengt Nilsson. Sist av herrarna var Per Börjesson, som ändå är nöjd med loppet.

Alla sexton herrar kom i mål inom 29 minuter så Kent som satt på läktaren behövde inte vänta så länge mellan målgångarna.

Snabbast av våra damer var debuterande Maria Skoglund. Sedan kom Linnea Nilsson.

Carina Andersson gjorde ett stabilt lopp, och slog fjolårstiden med 15 sekunder. Carina Wahlström gjorde återigen ett lopp runt 2.30. Bra jobbat av alla, hoppas fler kommer med nästa år.

Segrade gjorde Shadrack Kimining, Kenya 1.01.31 och Meseret Belete Tola, Etiopien 1.09.06

Kan vara fler klubbmedlemmar som sprang för någon annan än Östansjö SK!