Fröviloppet

I år var det en ny bansträckning då det pågick byggnation som gjorde att det inte gick att springa sista delen av tidigare års bana. Den nya sträckningen hade vissa fördelar men också en del nackdelar. Det var kortare sträcka på elljusspåret mot slutet, t.ex. Början var direkt ut på spåret så vi slapp springa runt fotbollsplanen. Sedan var det samma sträckning på elljusspåret. Men när vi kom ut på asfalten svängde banan höger istället för vänster och sedan blev det någon kilometer som var ny, med en uppförsbacke. Från fjärde kilometern var det samma långa raksträcka efter järnvägen och därefter kände man igen sig ända till nio kilometer ungefär. Då kom man direkt in på elljusspåret en kort sträcka innan målgång på gräsmattan.

Vi var bara sex östansjölöpare på plats men alla kämpade bra och kunde vara nöjda efter loppet.

Snabbast den här gången var Lars Karlsson trettiosex sekunder före Per Börjesson. Mats Franzén var nästa Östansjöare i mål.

K G Agartsson sprang snabbare än förra året och därefter kom Dag Rydén. Carina Wahlström var vår enda dam och hon gjorde ett bra lopp och kom på den bästa placeringen då hon blev tia i damklassen.

Vann gjorde en av våra tidigare medlemmar, Adam Gillman, nu tävlandes för Garphyttans IF på tiden 36.16 Damklassen vanns av Karin Forsberg, KFUM Örebro 38.41