Borås 6h

Vi var tre som sprang Borås 6h i år. Alla tre har sprungit loppet flera gånger tidigare, senast förra året då banan var ny.

Det var alltså andra gången som banan som är 1892 meter och går runt runt Byttorpssjön användes. Det var packat grus med ett mycket kort inslag av asfalt. I år var banan torr och fin hela vägen. Backar skulle enligt inbjudan saknas men det fanns flera, inte så branta men ganska långa med liten lutning. Konstigt nog blev de även i år både längre och brantare för varje varv!

Man passerade energistationen där det mesta man kan önska sig fanns. Där lästes också chipet av och på en stor TV-skärm kan man se antal varv man sprungit och vad det blir i meter, och senaste varvtiden.

Vi hade räknat ut att man skulle springa 22 hela varv + det halva första för att komma upp i maradistansen. Starten sker nämligen mitt på banan.

Det var mulet och ca. åtta grader hela loppet. Det blåste men det märktes inte så mycket då sjön ligger i en svacka med skog på sidorna.

Snabbast av oss sprang Mats Franzén. Han sa själv att det var hans bästa maratontid i år. Han kom precis ett varv längre än Per Börjesson. Det innebar att båda satte personbästa på den nya banan.

Även Carina Wahlström kom längre i år så det blev tre nya PB. Mats sprang åtta kilometer längre i år, Per tre kilometer och Carina 200 meter.

Längst kom Andreas Magnusson, Mariestads AIF 77701 m och Krisztina Ruscák, Mölndals AIK 74300 m.

Resultat:

M 50) Mats Franzèn 53637 Maratid 4.22.59

57) Per Börjesson 51745 Maratid 4.35.38

K 60) Carina Wahlström 43381 Maratid 5.49.23