Viby marathon

Årets Viby marathon gick som vanligt i sol och värme. Det var första dagen på länge som solen sken så publik och funktionärer var nog nöjda, men för löparna blev det en extra jobbig faktor. Det var dessutom blåsigt och då det var nordostlig vind kändes den på de långa rakorna.

Vädret till trots var löparna nöjda och spred beröm till funktionärerna efter loppet. Det är roligt och värmer extra!

På herrsidan blev det nytt banrekord för tredje året i rad, men nu slaget av en ny löpare. Lee Grantham, en engelsman som sprang för Örebro Aik putsade rekordet med drygt en minut. Det nya rekordet lyder på 2.33.14. Damklassen vanns av vår egen Kerstin Liljerås men där stod sig rekordet från 2015 ännu ett år.

Vi var den klubb som hade flest löpare med i loppet och alla sju kom också i mål. Några gjorde riktigt fina tider medan andra hade det jobbigare i värmen.

Loppet var DM/VDM i marathon och samtliga våra löpare vann DM medaljer! Riktigt starkt!

Vår enda dam var också den enda som vann guld, men å andra sidan blev det två stycken. Både DM och i sin veteranklass K 50. Bra gjort, Kerstin Liljerås.

Magnus Liljerås ville inte vara sämre. Han var klubbens klart snabbaste löpare och putsade sitt pb i Viby med tio minuter. Även han fick två DM medaljer, brons i huvudklassen och silver i sin åldersklass M 45. Tack vare paret Liljerås dubbla medaljer fick vi alltså nio DM medaljer på sju starter! Inte illa!

Peter Törnqvist var tvåa av oss och bara en minut från sin bästa tid i Viby. Robert Vestman var vår tredje löpare som klarade sig i mål under fyra timmar.

Övriga tre löpare, Per Börjesson, Mathias Sevesson och Lars Karlsson kom i mål mellan 4.30 och 5 timmar.

I DM klasserna blev det dubbla guld till Kerstin, Brons och silver till Magnus, silver till Robert och Per samt brons till Mathias, Peter och Lars. Full pott alltså! Resultat:

M 35 3) Robert Vestman 3.49.52 (17) M 40 4) Mathias Sevesson 4.55.30(37)

M 45 3) Magnus Liljerås 3.21.20 (7) 4) Peter Törnqvist 3.27.54 (8)

M 50 6) Lars Karlsson 4.59.10 (39) M 60 3) Per Börjesson 4.34.50 (32)

K 50 1) Kerstin Liljerås 4.05.49 (20)

(inom parentes är totalplaceringen)