Vasastafetten

Efter ett långt uppehåll hade vi åter ett lag med i Vasastafetten. Senast var 2008. Nu är det nya arrangörer då Vasaloppet själva tagit hand om löpningen också. Det är fortfarande tio sträckor på den nio mil långa banan men sträckornas längd är något omfördelad.

Nytt för oss var att alla åkte upp redan på fredagen och bodde i stugor och husvagnar på Mora camping. Det var mycket trevligt och är bra för klubbkänsla och sammanhållning. På fredagskvällen var det gemensam pastasallad som Carina fixat.

Loppet gick sedan på lördagen med start i Sälen 09.00. De två första löparna fick åka buss som arrangörerna ordnat, men från Mångsbodarna fick vi själva se till att alla löpare kom till start och sedan blev upphämtade när de växlat. Det fungerade perfekt tack vare en lista Ingvar och Mats gjort i ordning.

Vädret var nästan det sämsta tänkbara med kraftigt regn fram till 13.30 då det blev en kort paus i en och en halv timma, för att sedan regna ännu mer. Det slutade i alla fall så våra sista löpare sprang utan regn. Trots vädret var alla glada och nöjda och det bestämdes på plats att springa nästa år igen! På kvällen hade vi gemensam grillfest och hemresan fick vänta till söndag.

För att få ihop lag både till stafetten och kvartetten lånade vi två löpare från Laxå OK. En av dem, Stig Jonsson sprang första sträckan som var 9,2 km. Andra sträckans 14,4 km med en del spånglöpning hade Maria Skoglund. Den tredje sträckan var enligt Bengt Nilsson väldigt stenig och gyttjig. Det blev 10.8 km:s halka. Den fjärde sträckan tog en av initiativtagarna själv hand om. Mats Franzén sprang 12,4 km innan Per Börjesson sprang mellan de berömda stationerna Evertsberg och Oxberg. Det är den längsta sträckan, 15 km med de omtalade Lundbäcksbackarna på slutet. Sträcka sex är denkortaste 4,5 km och den sprang Carina Wahlström. Sträckorna sju och åtta är båda 4,7 km och då var det Angela Börjesson och vår yngsta löperska Ester Skoglund som sprang för oss. Sträcka nio, 5,5 km hade K G Agartsson och till sist förde Emil Franzén in laget i mål. Han sprang 8,9 km.

Alla gjorde fina lopp och vi bestämde som tidigare nämnts att vara med nästa år igen. Vill fler vara med skulle det bara vara ännu roligare för då får vi sätta ihop två lag!

Resultat:

Mixed 178) Stig Jonsson 47.22, Maria Skoglund 1.24.25, Bengt Nilsson 1.06.59,

Mats Franzén 1.15.45, Per Börjesson 1.23.05, Carina Wahlström 30.23, Angela Börjesson 35.48,

Ester Skoglund 25.47, K G Agartsson 30.14 och Emil Franzén 41.38 Totaltid 8.41.21