Vasakvartetten

ett helt nytt inslag i Vasaloppets sommarvecka är Vasakvartetten. Som hörs på namnet är det fyra personer som delar på sträckan mellan Sälen och Mora. Då den är nio mil lång blir det drygt två mil var i snitt.

Loppet går samtidigt som Vasastafettenoch Ultravasan med starttid mitt i mellan, dvs. 07.00. Vi hade med ett lag som bestod av tre av klubbens löpare och Jonny Larsson inlånad från Laxå OK.

Vädret var nästan det sämsta tänkbara med kraftigt regn fram till 13.30 då det blev en kort paus i en och en halv timma, för att sedan regna ännu mer.

Första sträckan var 23,5 km och den sprangs av Ingvar Skoglund som var en av två som drivit på så att det blev av att vi hade lag.

Ingvar gjorde ett otroligt starkt kämpalopp! Efter halva sträckan fastnade han med ena foten under en rot och föll ganska illa. Fingret gick ur led, men han drog själv rätt det för att fortsätta. Det hoppade ur led igen så snart han släppte och återigen drog han rätt det och nu släppte han inte taget. Efter några kilometer fick han en vägvakt att leta på en gasbinda så han kunde binda fast fingret då det blev alldeles för jobbigt att hålla det på plats samtidigt som han sprang. Sedan tyckte handet gick bättre den sista milen. Efter växlingen tog han sig till Mora lasarett och det visade sig att fingret också var brutet. Dagen efter var dessutom stortån blålila och svullen.

Sträcka två sprangs av Lars Karlsson som sa att den var hal, gyttjig, stenig och svårsprungen. Den var 23,2 km. Tredje sträckan är den längsta, 24,2 km och den sprang Jonny Larsson. Till sist förde Andreas Jonsson laget i mål efter sin 19,1 km långa slutsträcka.

Bra kämpat av alla på det besvärliga underlaget.

Resultat:

Kvartetten 30) Ingvar Skoglund 1.59.43, Lars Karlsson 2.25.30,

Jonny Larsson 2.00.29 och Andreas Jonsson 1.30.12 Totaltid 7.55.53