Skinnarloppet

Det anrika Skinnarloppet genomfördes för 87:e gången i Malung. Bansträckningen är två varv på en tjugoen kilometersbana efter den tre km långa prologinledningen.

Det gör sammanlagt 45 km med en lång och jobbig stigning först på de båda varven. Därefter kommer en behaglig sträcka med ren stakning uppe på en myr, innan det blir ganska mycket utförsåkning ner mot stadion.

Vi som åkte dit tillsammans var Lars Karlsson och Per Börjesson. Väl där träffade vi Mats Bergvall. Mats och Lars debuterade på loppet.

Det var svårvallat då temperaturen var 0 C vid start och blev 5 plusgrader under loppet. Alla hade mer eller mindre bakhalt.

Tror aldrig jag haft så dåligt fäste på någon tävling. Kom ingenstans när backen började efter prologen. Snart kom Lars som ändå hade lite fäste första varvet. Sedan kom Mats som sa att han inte heller hade något fäste men han är urstark på stakningen och blev klart bästa klubbåkare.

Trots att det var jobbigare än den brukar kom vi alla i mål och det var som vanligt ett välordnat lopp, där man inte kan klaga på något. Trots lite snö hade arrangörerna lyckats få till hela banan, med bara några få genomslag uppe på myren. Första varvet var det fina, ganska hårda spår där det gled fint. Andra varvet märkte man av värmen och det var väldigt mycket tyngre i sladdrigare, och mer sugande spår. Trots det stora deltagarantalet, ca 800, blir det aldrig trångt i spåren och det är dubbelspårat hela vägen.

Snabbast var Bill Impola, SK Bore som vann på 1.53.23,2 Snabbaste dam var Ulrica Persson, Sunne SLF som körde i mål på 2.08.36,4 på damernas 42 km långa lopp.

Resultat:

H 50 52) Lars Karlsson 3.11.30,1 (totalt plats 383) H 55 24) Mats Bergvall 3.03.07,2 (plats 346)

H 60 17) Per Börjesson 3.20.59,4 (409)