Riddarsprånget

På en av årets hittills varmaste dagar arrangerades Riddarsprånget i Hova.Nu startar loppet inte förrän på kvällen så det var bra förhållanden för löpning. För en gångs skull nästan helt vindstilla!

Vi var elva stycken från klubben som letat oss dit och det var nytt deltagarrekord för oss. Många vana löpare debuterade på huvudsträckan, 10 km och två damer gjorde tävlingsdebut på fem kilometer.

Först ut var Knattestarten och sedan ungdomsklassen över två kilometer. I ungdomsklassen sprang Ester och Märta Skoglund. Det var ingen tidtagning där, men Ester var bland de första i mål, straxt före Märta.

Sedan startade fem och tio kilometersklasserna tillsammans. Först i mål kom Per Börjesson som sprang M 60 fem kilometer.

Lika långt hade alla fyra damerna som var med valt att springa. De sprang alla i D Motion och totalsegrare där blev Maria Skoglund. Hon missade klubbrekordet med en sekund! Angela Börjesson var vår näst snabbaste dam, följd av de båda debutanterna Marinette Melin och Grace Paulino.

På tio km var debutanten på loppet Peter Törnqvist vår snabbaste löpare men även han missade klubbrekordet. Stefan Skytt har sprungit 17 sekunder snabbare men då var banan lite annorlunda. Ingvar Skoglund kom som tvåa av oss och sedan kom Andreas Jonsson. Lars Karlsson gjorde sitt första Riddarsprång och kom fyra i M 50.


Resultat:

10 km

Ungdom Ester och Märta Skoglund fullfäljt

M 60 5) Per Börjesson 23.46 Motion K 1) Maria Skoglund 24.26 27) Angela Börjesson 37.00

30) Marinette Melin 40.40 32) Grace Paulino 44.44

M 8) Andreas Jonsson 44.28 M 45 8) Peter Törnqvist 41.33 M 50 4) Lars Karlsson 47.48

Motion H 4) Ingvar Skoglund 43.26