Ostansjoloppet

Östansjöloppet arrangerades för fjortonde gången nu i år. Det var ganska bra löparväder, 18 grader, vindstilla och sol.

Arrangemanget flöt på ganska bra, och i år hade vi gott om funktionärer. Löparna verkade också vara nöjda vilket är huvudsaken.

Deltagarantalet var ungefär som förra året, då 114 löpare genomförde loppet i de olika klasserna.

Av dem kom 26 från Östansjö SK vilket är exakt lika många som förra året..

Även i år hade vi den yngsta deltagaren i tävlingen då fyraåriga Benjamin Sevesson blev sexa i P 7, så det finns återväxt i klubben. På flicksidan kom Wilma Sceppner och Ingrid Bertilsson tvåa i sina klasser. Lina Persson vann F 11 och där kom Tilda Sjödin trea. Adrian och Evelina Börjesson kom fyra och femma i sina klasser och Filippa Pettersson var trea i sin.

Melvin Sjödin sprang motion fem kilometer istället för ungdomsklassen. Han var med sina tolv år yngst av alla som sprang fem kilometer men blev tvåa i klassen!

Malin Sjödin och Carina Wahlström var de enda damerna som sprang och båda springer i veteranklassen.

På herrsidan hade vi representanter också i seniorklassen. Snabbast där var Robert Vestman trots att han för bara en vecka sedan sprang nio mil i Ultravasan! Emil Franzén som fortfarande räknas som junior gjorde ett starkt lopp och David Pettersson sprang milen för första gången på ett och ett halvt år.

Snabbast av våra löpare var Gabriel Andersson som kom fyra i M 40 (äldsta klassen på loppet) med loppets totalt sjätte snabbaste tid. Peter Törnqvist prickade sitt personliga rekord från förra året då han sprang in på samma placering som förra året, en nionde plats. Sedan var varannan löpare Östansjöare,Torbjörn Persson elva, Hans Backström 13, Arne Hildingsson 15 och Lars Karlsson 17:de.

Trots att det var start två och två så ingen visste hur de andra sprang var våra övriga löpare ganska samlade med Bengt Nilsson på en 20:de plats innan Per Börjesson, Mats Franzén, Mathias Sevesson och K G Agartsson la beslag på platserna 22 till 25.

Loppets äldsta deltagare, Anders Källman sprang in på 28:de plats, på en tid som var tre minuter snabbare än han hade 2015!

Loppets snabbaste man blev Per Arvidsson, IF Start 36.12 och på damsidan var Liduina van Sitteren, Örebro AIK snabbast med 40.59.