Örebro AIK:s halvmara

Ett bra arrangerat vardagskvällslopp med ganska många deltagare.

Banan var bra markerad med rosa pilar i asvalten och dessutom flaggvakter i de flesta korsningar. Det är en tvåvarvsbanan som startar på gångvägen bredvid Karlslunds motionscentral. För att komma i mål får man springa förbi starten ca 1 km på ett tredje varv.

I år hade loppet fått DM status då seniorklasserna var distriktsmästerskap. Veteranerna får vänta på sitt DM till Norasjönrunt, men några har ju svårt att vänta så fem av de sex medaljerna togs av veteraner. Fem av medaljerna gick också till Örebro AIK, den arrangerande klubben. På herrsidan vann Erik Anfält, Örebro AIK 1.11.49. Övriga medaljer togs av loppets femma och sexa, Ludvig Börjesson och Andreas Ingberg, båda Örebro AIK och alla tre veteraner. På damsidan vann Susanne Bommar, IK NocOut.se 1.23.12. Då hon inte är från distriktet vann Mikaela Kemppi, Örebro AIK guldet i DM på tiden 1.26.34. Hennes klubbkamrat Liduina van Sitteren blev tvåa och enda medaljör som är senior. Bronset, enda medalj som inte togs av AIK vann IF Starts Anna Pettersson.

Från Östansjö var vi fler än förra året på halvmaran. Elva stycken kämpade sig i mål varav fem fullföljde det här loppet för första gången. Bland debutanterna var den enda kvinnan och den enda senioren.

Snabbast av oss var Peter Törnqvist. Trots det var han inte nöjd efter målgång utan tyckte att de sista kilometrarna gått tungt. Det trots att han sprang mer än två minuter snabbare än förra året och satte nytt rekord på det här loppet. Han ville väl slå sitt PB på halvmaran men missade med ynka två sekunder. Borde vara mer nöjd alltså!

Nöjd var däremot vår andra man i mål, Robert Vestman som persade med nästan fyra minuter. Han gjorde ett mycket väldisponerat, starkt lopp där han plockade mycket mot slutet.

Sedan följde de fyra herrarna som gjorde sitt första Örebro AIK:s halvmara. Andreas Jonsson som sa att han fått problem med skosnörena och tvingats knyta om skorna två gånger de sista kilometerna. Otur! Hasse Backström, stark som alltid och först i mål i sin åldersklass M60. Arne Hildingsson som precis som Robert avslutade starkt och Torbjörn Persson som tyckte att de sista kilometrarna var dryga och att några sprang om honom där.

Därefter kom nästa fyra veteraner och först av dem var Kent Johansson som öppnade lugnast men var den enda som höll samma fart rakt igenom hela loppet. Lars Karlsson, som dragits med en förkylning i veckan, Per Börjesson och Mats Franzén hade det tungt de sista kilometrarna men fullföljde ändå i god stil.

Bäst placering fick vår debuterande kvinna Annica Hessler.

Vädret var ganska bra för löpning ca 8 grader och inte alltför stark vind..

Resultat:

Halvmaran M 36) Peter Törnqvist 1.28.58 37) Robert Vestman 1.29.12 54) Andreas Jonsson 1.37.26

Hans Backström 1.41.06 66) Arne Hildingsson 1.43.00 70) Torbjörn Persson 1.44.12

75) Kent Johansson 1.48.28 80)Lars Karlsson 1.52.04 82) Per Börjesson 1.55.31 86) Mats Franzén 2.00.14

halvmaran K 20) Annica Hessler 2.01.36