Lindesjönloppet

Förra året testade Storådalens SK ihop med IFK Lindesberg ett nygammalt lopp. Förr hette det BP-joggen Lindesjön runt men nu bara Lindesjönloppet. Det slog väl ut så i år var det med i Långloppscupen för första gången.

Arrangörsklubbarna hade tur med vädret, ca 16 grader och en del sol. Lite för mycket motvind första kilometrarna för att vara helt perfekt. Loppet var mycket välorganiserat, förutom en långsam nummerlappsutdelning/efteranmälning.

Bansträckningen var en av de trevligaste i distriktet och nio kilometer lång. Man fick med nästan alla typer av traditionell löpning. Start vid nya Lindesberg Arena på gräs, följt av asfalterad gångbana och trottoar på stan. Sedan ner till strandpromenaden efter sjökanten ut ur staden. Där svängde banan in på en grusväg som övergick i en traktorväg med gräs i mitten. Sedan kom den trevligaste men också backigaste delen i skogen på ett fint slingrande motionsspår. Avslutningsvis kom vi tillbaka till Arenan och sprang på en asfalterad gångbana och några få meter på gräset.

Vi var nio löpare från klubben och bara Kent hade provat loppet och banan förra året.

Roligt att Eric Pettersson var tillbaka efter mer än ett års skadeuppehåll. Han hade med sig en ny löpare, Johan Wass som gjorde en fin debut för oss. De hade sällskaphela vägen och kom in på nittonde och tjugonde plats, efter en intern spurtuppgörelse.

Snabbast av oss var Jonas Nilsson som gjorde ett bra lopp och kom på åttonde plats. Själv tyckte han att det var sega ben.

Lars Karlsson var vår fjärde löpare i mål och han vann största vinsten på lotteriet, en popcornmaskin. Sedan följde Per Börjesson som var väldigt nöjd med loppet och tyckte det gått förvånandsvärt lätt bara tre dagar efter Stockholm marathon.

Starxt efter kom Kent Johansson och Bengt Nilsson med bara några sekunders mellanrum. K G Agartsson vann sin åldersklass och var också nöjd med tiden som blev bättre än han förväntat sig.

Vår enda dam till start, Annica Hessler, gjorde ett stabilt lopp som alltid.

Vann gjorde Per Sjögren, KFUM Örebro 31.00. Damklassen vanns av hans klubbkamrat Josefin Gerdevåg, 36.29.