Långa Terräng DM

Åsbro GoIF med Börje Nordin i spetsen arrangerade årets Långa Terräng DM på samma fina spår som förra året i Åsbro/Knottebo.

Spåret är kuperat men de värsta backarna vid vändpunkten i Åsbro var inte med i år heller. Den längsta uppförsbacken var också avkortad då vi fick svänga vänster och ta en genväg mellan Knottebospåret och Åsbrospåret. Det är ändå en klart utslagsgivande bana.

Spåret är två kilometer och först startade damerna och M 60 och äldre som bara behövde springa två varv. Fem damer var snabbast, och först i mål kom Liduina van Sitteren, Örebro AIK. Snabbaste herren var Tauno Mertala, IF Start

Vi hade bara tre damer med i år och snabbast av dem var Maria Skoglund, men bara en sekund före loppets yngsta deltagare, dottern Ester. Tredje dam var Carina Wahlström sprang 45 sekunder snabbare i år än förra året och tog hem en silvermedalj i K 55.

I m 60 var vi tre deltagare och det blev ett silver till Hans Backström. Per Börjesson kom fyra och förbättrade sin fjolårstid med 19 sekunder. Bästa förbättringen från 2016 gjorde Dag Rydén som sprang 4 minuter och 21 sekunder snabbare i år. Det räckte till sjätte plats i klassen.

Även Bengt Nilsson sprang fortare i år. Trots att han putsade tiden rejält, 54 sekunder blev han bara tvåa i år i M 65.

Segrar blev det därimot i M 70 genom Sven-Olov Olovsson och M 80 Anders Källman.

Sedan var det dags för män seniorer och veteraner upp till 55 årsklassen som sprang tre varv = 12 km.

Snabbast var Patrik Johansson som vann guld i M 50. I den klassen kom Stefan Skytt fyra och Lars Karlsson femma.

Tvåa av våra löpare var Robert Vestman som gjorde ett starkt lopp och fick brons i M 35. Han var 51 sekunder snabbare i år mot ifjol.

Strax efter Robert kom Peter Törnqvist. Peter springer i M45.

I seniorklassen sprang Andreas Jonsson. Kul att vi inte bara är veteraner men vi skulle behöva fler seniorer och ungdomar.

Liduina van Sitterens segrartid blev 31.44. Herrklassen vanns av OK Tisarens elitorienterare Daniel Attås på 42.40 vilket är banrekord.