Inneserien 1500m

Andra deltävlingen i säsongens Inneserie var den nya distansen 1500 meter.

Fyra löpare från Östansjö SK deltog och först av dem var Peter Törnqvist som sprang i heat tre. Där blev han tvåa efter IF Starts unga Filip Öhrn. Peter var klubbens snabbaste löpare.

I det fjärde och sista heatet sprang våra veteraner Lars Karlsson och Dag Rydén, samt vår och loppets yngsta deltagare, Ester Skoglund. Heatet vanns av Lars med Dag på tredje plats efter hårda spurtuppgörelser. Ester kom sexa och orkade med en stark spurt. Lars vann inte bara heatet utan också presentkortet från Bauhaus!

Efter omräkning enligt WMA:s tabell var det den här gången Peter som fick klubbens högsta poäng. Dag ligger ändå på placeringen före Peter efter den andra deltävlingen. Dag är sextonde och Peter sjuttonde. Lars ligger på tjugonde plats och Ester tjugofemte. Arne Hildingsson som bara deltagit i den första deltävlingen, 1000 meter är på plats 44. Snabbaste herrlöpare var även denna gång Per Sjögren, KFUM Örebro, 4.05,28. Han fick också högst poäng av herrarna, 87,49. På damsidan var Erika Bergentz, Thoren Track&Field snabbast, 4.46,27 och fick högst poäng av samtliga deltagare, 89,78.