Göteborgsvarvet

Ett ur vår klubbs perspektiv fantastiskt Varv i år. Aldrig tidigare har vi haft så många löpare med som i år. Tidigare deltagarrekordet var nio stycken och som mest fyra damer. Nu var det sjutton löpare som kom i mål, varav fem var damer! Särskilt roligt då tendensen tidigare under säsongen gått åt motsatt håll.

Dessutom var det ett resultatmässigt mycket bra Varv. Vårt nu nio år gamla rekord, satt av Jan Riekkola, slogs inte bara av en utan av två löpare. Mycket starkt då det var ca. 25 grader varmt. Första varma dagen för säsongen. Det blåste också ganska starkt.

Snabbast var Jonas Nilsson som förbättrade sin fjolårstid med elva och en halv minut. Det nya klubbrekordet lyder på 1.18.29.

Omjag har läst rätt i listorna betyder det att han var näst snabbast i länet och kom på 112:e plats av alla som tävlar för en svensk klubb.

Ett starkt lopp, tvåa av klubbmedlemmarna och alltså också före vårt tidigare klubbrekord kom Peter Wiktorsson. Han har dock varit några sekunder snabbare när han sprang för en annan klubb. Vår trea, Peter Törnqvist går från klarhet till klarhet och slog sitt eget bästa varvetresultat med drygt en minut. Andreas Jonsson gjorde sitt första Varv för klubben på en bra tid, men han var något snabbare för åtta år sedan.

Michael Wistrand gjorde ett stabilt lopp på nästan samma tid som vanligt. Därefter kom Hans Backström som inte riktigt kom upp till förra årets kanontid, men ändå kanske gjorde ett lika starkt lopp som Jonas N då de har samma åldersklassplacering, nämligen 89!

Sedan följde debuterande Kent Johansson och Christer Eklund som tidigare sprungit som klubblös. Båda presterade bra lopp.

Bästa åldersklassplaceringen av männen hade Bengt Nilsson (73) som verkar haft sällskap med mågen Niklas Jonsson. Mikael Blomqvist kanske besvärades av värmen då han var några minuter från sitt fjolårsresultat.

Snabbast av våra damer var Linnea Nilsson. Hon springer som en klocka, har sprungit Varvet tre gånger och skillnaden mellan bästa och sämsta tid är en minut och en sekund! Helt otroligt!

Annica Hessler kom därefter och hon slog sitt pers med två minuter! Kanske hon ska räknas som klubbens bästa då hon kom på en fin 47:e plats i sin åldersklass!

Våra två debuterande damer, Josefine Karlsson (ny i klubben) och Carina Andersson (come back i tävlingssammanhang) gjorde jämna och stabila lopp. Det skiljde mindre än tre minuter dem emellan.

23 sekunder snabbare än ifjol, och sitt snabbaste Varv för Östansjö gjorde Carina Wahlström. Hon har dock haft bättre tid när hon sprang för Aspa.

Vann gjorde Geoffrey Yegon, Kenya 1.0019. Snabbaste dam var också från Kenya. hon hette Fancy Chemutai och sprang på nya banrekordet 1.07.58.

Kan vara fler klubbmedlemmar som sprang för någon annan än Östansjö SK!