DM 10000 m

Vi var tio från klubben som deltog i årets DM 10000 m. Det arrangerades i Hallsberg och var uppdelat i fem heat. Det långsammaste startade först och där hade vi fyra deltagare av de tolv startande. Per Börjesson vann heatet och Sven-Olof Olofsson var trea och vann sin åldersklass. Även Carina Wahlström vann sin åldersklass. Mattias Larsson debuterade på banlöpning och gjorde ett jämnt och stabilt lopp.

Det andra heatet gick betydligt snabbare och även där hade vi fyra löpare av elva deltagare. Seger även i det heatet genom Andreas Jonsson. Hans Backström kom tvåa och vann sin åldersklass. Fyra kom Lars Karlsson. Bengt Nilsson vann sin åldersklass.

Efter två heat hade vi två heatvinster och fyra klassegrar!

I det tredje heatet hade vi ingen deltagare.

I det fjärde heatet hade vi våra två snabbaste löpare. Snabbast av oss var Patrik Johansson som gjorde en fin säsongsdebut efter en långvarig fotskada. Nu kom han tvåa i heatet efter en löpare från IK NocOut som sprang utom tävlan. Patrik var snabbaste länslöparen i heatet efter att han spurtat om Dan Bäck nästan på mållinjen. Patrik vann silver i sin åldersklass. Sexa i heatet och trea i sin åldersklass kom Gabriel Andersson. Totalt sex medaljer är bra utdelning på årets 10 000 m DM.

Snabbast i loppet var Per Sjögren, KFUM Örebro som sprang på 32.29,79. Segrarinna i damklassen Mikaela Kemppi, Örebro AIK 37.23,15.