Tarstaborgsrundan

I år kunde Pålsboda GoIF genomföra Tarstaborgsrundan på den ordinarie sträckningen, efter att förra året tvingats göra om loppet till ett trevarvslopp på motionsspåret då det var alldeles för blött i skogen. I år däremot var det i det närmaste perfekta förhållanden, torra fina spår, soligt, 20 grader varmt och vindstilla. Extra roligt att det var så bra då loppet firade 40 årsjubileum!

Två deltagare har genomfört samtliga fyrtio lopp. Vår Bengt Nilsson som sprang in på en total 39:de plats i år och hemmaklubbens Sören Wilhelmsson som numera går större delen av loppet. Han kom i mål som nr. 74 av 76 fullföljande.

Vi i Östansjö brukar ha ganska många löpare med på loppet men i år var det bara åtta till start på huvudloppet, nio kilometer. Tråkigt, men många går med småskador just nu så vi får hoppas att det blir bättre senare under säsongen.

Vi kunde istället glädja oss åt att vi hade många barn och ungdomar till start på de kortare sträckorna. Vi hade också den yngsta deltagaren av alla.

För oss som var publik var det svårt att se starten i de olika klasserna då alla startar samtidigt, men på två olika platser och åt två olika håll. jag valde att bevaka den kortaste sträckan, 1,5 km där vi hade fem barn med. Snabbast av dem var Märta Skoglund, som kom på en andra plats av flickorna. På tredjeplats kom Hanna Nilsson. På pojksidan hade vi loppets yngsta deltagare Elias Nilsson, hans bror Hampus och Adrian Börjesson. Adrian var först i mål av de tre.

I fyra kilometersloppet för äldre barn och motionärer kom Ester Skoglund på en tredje plats av alla flickor/damer.

De och niokilometerslöparna startade tillsammans men banorna delar sig efter några kilometer.

Vår snabbaste "långlöpare" blev den här gången Gabriel Andersson som alltid springer bra i terränglopp. Gabriel gjorde ett mycket bra lopp och slog sin två år gamla tid med 1.24. Även Peter Törnqvist persade sin vana trogen. Här blev det med 51 sekunder. Lars Karlsson hade en spurtstrid mot IF Starts Sven Nilsson där arrangörerna fick ta till tiondelar för att skilja dem åt. Tyvärr fick Lars två mer än Sven. Flest applåder fick Bengt Nilsson, mycket välförtjänt, då han sprang i mål för fyrtionde gången. Fantastiskt bra att inte missa ett enda lopp utan hålla sig frisk och tillräckligt skadefri 40 år i rad!

Tror det var första gången i klubbens historia som vi hade lika många damer som herrar på startlinjen!

Snabbast av damerna var Maria Skoglund. Tanja Halme kom som våran tvåa och var nöjd med sitt lopp, tyckte det kändes bättre än förra helgens halvmara. Carina Wahlström tog det lugnt och var pigg när hon kom till målrakan. Gun Karlsson tyckte med rätta att banan var stenig och svårsprungen. Hon hade snubblat flera gånger men var på gott humör när hon konstaterade att det ändå blev en fullpoängare till klubben!

Segrade i herrklassen gjorde Adam Gillman, Garphyttan. Roligt då han faktiskt började sin karriär i Östansjö SK för inte så många år sedan. Hans tid blev 34.08 I damklassen segrade Åsa Höög, Kumla SF 39.04 (Hon tränade med oss i Kvarntorp nu i veckan)

Resultat:

Flickor 1,5 km 2) Märta Skoglund 7.59 3) Hanna Nilsson 8.32

Pojkar 1,5 km 6) Adrian Börjesson 12.09 8) Hampus Nilsson 14.18 9) Elias Nilsson 14.24

Flickor/Motion 4 km 3) Ester Skoglund 23.59

M 9 km 8) Gabriel Andersson 37.17 14) Peter Törnqvist 40.34

26) Lars Karlsson 45.53,5 31) Bengt Nilsson 47.29

K 9 km 5) Maria Skoglund 47.15 11) Tanja Halme 53.24

16) Carina Wahlström 66.46 18) Gun Karlsson 92.47