Stockholm marathon

Åtta löpare från Östansjö SK genomförde årets Stockholm marathon. Vädret var ganska bra i år med ca 20 grader. Något för starka vindar för att vara helt optimalt. Men det blev nytt banrekord så man kan väl inte klaga!

Snabbast av oss var Magnus Liljerås, som sprungit Stockholm fyra gånger tidigare. 2015 sprang han snabbare (nettotid) men var fyra sekunder långsammare på bruttotiden. Alltså blev det nytt PB, trots att han var några sekunder snabbare ifjol.

Nytt PB alla kategorier blev det för Peter Törnqvist. Han debuterade på Stockholm marathon men har tider från flera andra maror. Dock ingen så här snabb. Nu var han bara 48 sekunder efter Magnus. I ren löptid skiljde det bara två sekunder till Magnus fördel!

Två andra jämna löpare var Malin Blomqvist och Lars Karlsson. Båda debuterade på loppet.Lars klarade sitt mål, att komma under 4.30.

Om man tittar på nettotiden var Lars lite snabbare, en minut och tio sekunder. Men det är ju bruttotiden som räknas och då var Malin tjugo sekunder före Lars. Det gäller att vara rätt placerad i starten! Så lite tid som möjligt från startsignalen till man passerar startlinjen!

Kerstin Liljerås gjorde ett bra lopp utifrån förutsättningarna. Hon har länge dragits med en skada men kunde ändå fullfölja. Det var hennes tredje Stockholm.

Per Börjesson var också nöjd efter loppet. Visserligen långsammaste Stockholm, men klart snabbare än det senaste årets Viby marathon. Det var fjärde gången Per sprang i mål på anrika Stockholms stadion. Trots att de flesta från klubben var före i mål, blev det den bästa åldersklassplaceringen.

Flest Stockholm har Mats Franzén sprungit. Nu fullföljde han sitt åttonde efter att förra året klivit av. Nästa år blir det nog tioårsjubileum! Då får vi fira!

Angelica Landmark sprang nu sin första mara i Stockhom efter att varit anmäld två gånger tidigare utan att komma till start. Grattis till ett bra genomfört lopp!