Semesterhalvmaran

När Semesterhalvmaran gjorde comeback efter ett års uppehåll var det ett helt annat väder än för två år sedan. Då regnigt och kallt nu sol och 28 grader. Många slet ont i värmen då banan är i stort sett utan skugga.

Från Östansjö SK kom åtta löpare vilket gjorde att vi blev klubben med flest deltagare.

Snabbast av oss var Peter Törnqvist som gjorde ett mycket starkt lopp, bara sekunder från sitt pers. Även Robert Vestman sprang bra och var före många starka löpare han brukar vara efter.

Kent Johansson och Mathias Sevesson tog sällskap stor del av loppet och plockade placeringar mot slutet. Stefan Skytt gjorde ett bättre andra varv medan Per Börjesson tappade mycket mot slutet.

Jobbigast i värmen hade Mats Franzén det. Funderingar på att bryta vid varvningen byttes mot en stunds vila och sedan tog han sällskap med Carina Wahlström på andra varvet.

Snabbast i loppet var Erik Anfält, Örebro AIK. Han sprang på 1.15.26. Segrarinna i damklassen Mikaela Kemppi, Örebro AIK 1.22.30.