Kilsbergsleden

Nollgradigt och ganska blåsigt väder var det när årets Kilsbergsleden avgjordes i Karlslundsspåren. Det var betydligt bättre än väderprognoserna sagt under veckan då det förutspåddes stora snömängder.

Trots att det blev ganska bra löparväder var det få deltagere överlag och tyvärr hade inte heller vi särskilt många från Östansjö som kom till start. Inte ens hälften så många som förra året.

Vi hade däremot en av de allra yngsta då Adrian Börjesson (fem år) sprang 1,5 km i P 7 klassen. Han kom på en fjärdeplats med den bästa tiden han haft på den distansen.

Lite senare startade Ester Skoglund (nio år) i klassen F 19. Hon ville springa fem kilometer och det var den yngsta klassen som sprang den distansen. Hon gjorde ett starkt lopp och det är synd att det inte finns yngre klasser på den distansen.

Ingvar Skoglund sprang också fem kilometer, men i motionsklassen. Far och dotter hade sällskap tills Ester spurtade ifrån med några sekunder.

Den 14,7 km långa banan var vi bara sex herrveteraner som sprang. Banan är fin de första och sista fem kilometrarna medans de fem på mitten är väldigt steniga och fulla med rötter. Många veteraner vill därför inte springa loppet och riskera stukningar eller fall. Kanske det skulle vara fler deltagare om vi över 50 fick springa 10 km som det var fram till 2010. Från 2011 blev det ändrat så alla springer långa banan.

Snabbast av oss blev Peter Törnqvist. Mycket starka lopp med segrar i sina respektive åldersklasser gjorde Hans Backström och Bengt Nilsson. Kent Johansson hade sällskap med Bengt större delen av loppet men var lite starkare på slutet. Övriga deltagare var Lars Karlsson och Per Börjesson.