Åstadsloppet

Åstadsloppet genomfördes i ett ganska kylslaget väder.Många löpare tyckte det var lagom men för oss frusna var det några grader för kallt. Mest beundrade jag alla tappra åskådare som stod kvar och hejade hela loppet. Här får jag passa på att tacka för alla personliga hejarop från både klubbkamrater och löparkompisar från andra klubbar. De uppmuntrande ropen är verkligen guld värda!

Vi var bara 10 löpare som sprang halvmaran i år, vilket var en kraftig minskning från förra årets tjugosex! Vi hade också en löpare som valt fem kilometersloppet. Det startade först och Dag som sprang fort var i mål innan vi andra ens startat.

Sedan startade tio km och halvmaraton löparna tillsammans även i år. Det är olyckligt då det blir ett stort startfält som alla ska igenom en liten trång startbåge! Att speakern dessutom lurade många löpare genom att tjata om att det är nettotiden som är den viktiga och den som skulle stå i resultatlistan, gjorde det inte bättre. Givetvis är det bruttotiden (tiden från startskottet tills mållinjen passeras) som gäller i tävlingssammanhang.

Snabbast oss var som så många gånger den här säsongen Peter Törnqvist. Han var några futtiga sekunder från sin fjolårstid, men kanske sprang han fortare i år då banan gick runt på en parkering vid ett vägbygge.

Bara 26 sekunder efter Peter kom vår snabbaste dam, Anne Marie Eldholm på nytt personrekord. Det blev en fin sjundeplats i damklassen.

Sedan kom Michael Wistrand i mål, men det står Niklas Eriksson, Åmmeberg i resultatlistan. En halv minut efter honom kom Magnus Liljerås. Björn Göthlin sprang årets första lopp i cupen, men han genomförde ju Lidingöloppet förut.

Kent Johansson gjorde ett av de bättre loppen i år och var inte ens trött i mål. Synd att han dras med ryggproblem, annars skulle tiderna bli mycket bättre. Han följdes av Maria Skoglund som debuterade i loppet och sprang in på sjunde plats i klubbens interna lista över halvmarathonresultat. Mindre än en minut efter Maria kom ChristerEklund i mål. Christer debuterade för vår klubb, och det var jätteroligt med en ny löpare. Hjärtligt välkommen i klubben!

Per Börjesson kom nöjd men sliten i mål och sedan följde Bengt Nilsson som startat i ett hårdare utgångstempo, som inte riktigt höll hela vägen denna gång. Strongt ändå att fullfölja och göra det på en såbra tid.

Carina Wahlström är en trogen löpare som nästan alltid är med. Det är sådana löpare vi behöver och vill ha i klubben! Ännu en stark prestation när hon sprang i mål även på detta lopp.

Segrade i herrklassen gjorde Zachariah Mogendi, 1.09.23 och i damklassen Mikaela Kemppi, Örebro AIK 1.20.38

Resultat:

M 5 km 33) Dag Rydén 23.05

M 21,1 km77) Peter Törnqvist 1.29.14 148) Michael Wistrand 1.36.50 157) Magnus Liljerås 1.37.20

214) Björn Göthlin 1.43.01 240) Kent Johansson 1.46.32 266) Christer Eklund 1.48.46

311) Per Börjesson 1.53.55 339) Bengt Nilsson 1.57.49

K 21,1 km 7) Anne Marie Eldholm 1.29.40 39) Maria Skoglund 1.47.59 129) Carina Wahlström 2.16.30