XL-Byggslingan

Samtidigt som många var på Engelbrektsloppet hade Per Börjesson och Jonas Janegren valt att åka XL-Byggslingan i Sya i Östergötland. Det är ett något mindre lopp med ca. 450 deltagare och bara 40 km långt. I år hade arrangören lyckats få ihop ett åtta kilometer långt varv som alltså åktes fem varv. För att få till sträckan var det många slingor med tvära 180 graders svängar och så åkte man tillbaka där man nyss åkt åt andra hållet.

Banan var ganska jobbig utan att innehålla några enorma backar. Det gick ändå ganska mycket upp och ner med långa platta stakpartier däremellan.

Själv hade jag bra fäste och kunde diagonala i nästan alla backar. (Fanns ett par saxbackar som var korta) Glidet var också bra hela tiden.

Spåren blev något blanka på vissa partier och då gled det ändå bättre där. För att vara så många som åkte fem varv var höll spåren mycket bra. Det jobbigaste var den starka blåsten de sträckor man hade motvind.

Andra och tredje varvet hade vi från Östansjö i stort sett sällskap med Jonas som hare. Jag fick staka bra för att komma ikapp efter uppförsbackarna där han drog ifrån.Men sen blev det något trögre för Jonas som hade klister under skidorna och då blev jag ensam i spåret. I och med att det blåste kom det ner en del skräp från träden och det fastnade mer i klistret än i min valla.

Det var ett trevligt,välarrangerat lopp som kan rekomenderas till ett annat år!

Resultat:
H21 40 km 103) Per Börjesson 2.42.15,2 115) Jonas Janegren 2.46.57,3