Ostseelauf Timmendorfer Strand

Fyra Östansjöare satte sig i bilen direkt efter jobbet på fredagen för att åka till Borås. Där åt vi gott på en kinarestaurang innan vi sov på minihotellet Vila.

Direkt efter frukosten på lördagsmorgonen gick VG-resors buss mot Timmendorfer Strand utanför Travemünde. De flesta i bussen kom från SOK Knallen, en trevlig och aktiv klubb i Borås. Vi kom in bra i gruppen och resan var bra. Väl framme, efter pauser på Hallandsåsen och de båda färjorna Helsingör och Puttgarden, checkade vi in på det fina Spahotellet Maritim. Sedan gick vi till tävlingscentrum där morgondagens start och mål skulle vara. Det var lagom långt, högst 100 meter! Vi fick våra numerlappar och återvände till hotellet. Kvällen ägnades åt spabad och middag på en Grekisk restaurang som låg tvärs över gatan.

Lite orolig var i varje fall jag för det blåste ordentligt och banan går efter havskusten, så någon lä var inte att räkna med.

En god natts sömn, och en perfekt hotellfrukost senare hade vinden mojnat något men temperaturen sjunkit. Det kändes ändå bra!

Först startade de som sprang 10 km. Ingen av oss men några "Knallar".

Därefter var det start för fem kilometer och där sprang Angela. De startade åt höger om vi stod vid hotellet vända mot havet. Banan var i det närmaste platt, tre höjdmeter, och underlaget var blandat med sand, plattor och asfalt. De sprang 2,5 km och vände.

Tio minuter senare startade halvmaran åt andra hållet. Nu var det Bennys, Kents och min (Pers) tur att starta. Åt det hållet var banan om möjligt ännu plattare och med samma underlag. Något mera plattor och mindre sand. Även här var det 2,5 km till vändpunkten. När jag sprungit fem km och var tillbaka vid start/mål mötte jag Angela som då sprang i mål. Hon klarade sin måltid med några sekunder till godo. Då hade vi kvar den femman hon sprungit och sedan ett likadant varv, plus femhundra meter längre till den sista vändpunkten andra varvet.

Benny skulle gå ut med 4.20 fart och lyckades nästan hålla farten hela vägen. Med den farten blev han bästa svensk och tillsammans med två Knallenlöpare tog han sjätte plats i lagtävlingen åt VG-resor.

Kent sprang också bra och höll farten hela vägen. Per hängde med Kent i nästan fem km sedan blev det problem med höger hälsena. Efter 14 km tänkte jag bryta och tog faktiskt av mig nummerlappen men efter att jag träffat min peppande fru Angela satte jag på mig lappen igen och fullföljde loppet. Men jag blev sliten och tappade en hel del tid. Sammantaget är vi ändå nöjda med loppet alla fyra.

Efter målgång serverades vi champagne av VG-resors ägare och chaufför Peder. Kanske något vi ska ta efter?

sedan blev det en lugn promenad i Timmendorfer Strand som är ett stort turistmål. Vi käkade varsin fiskmacka och sedan gick vi tillbaka till hotellet och utnyttjade spadelen igen. På kvällen var det gemensam buffémiddag som ingick i resan. Sedan blev det några timmars trevlig umgänge med de övriga resenärerna.

Direkt efter måndagens hotellfrukost gick bussen hemåt. Naturligtvis blev det ett inköpsstopp i Burg innan vi kom till Borås där visatte oss i bilen och återvände till Östansjö, nöjda och belåtna. Vi ser redan fram mot nästa år, då vi hoppas att fler av oss från ÖSK följer med.

Resultat:

5 km 137) Angela Börjesson 34.55 (4 i K55)

Halvmarathon 44) Benny Frost 1.31.57 (4 i M50) 152) Kent Johansson 1.46.35 (50 i M45)

242) Per Börjesson 1.58.18 (8 i M60)