Östansjö-Vretstorp

Årets upplaga som var det 40:de i ordningen startade i Vretstorp och gick till Östansjö. Det var fem gångare, en joggare och tio löpare. Alla gångarna och joggaren (startade 20 minuter före löparna) kom från Vretstorp.

Exakt klockan 14.00 gick starten för löparna och de startar med ett varv på Fredriksbergs IP:s löparbana. Redan efter tjugo meter började Patrik Johansson dra ifrån övriga fältet, som bestod av åtta ÖSK löpare och två Vretstorpare. Endast en dam kom till start. I början hade löparna sällskap två och två men snart sprack fältet upp och vid fem kilometerspasseringen var inte bara Patrik ensam. Han passerade på ca. 17.30 och där höll fortfarande Terje andra platsen, men Stefan närmade sig i backarna. Lars och Hans var tillsammans. Sedan kom Fredrik ensam och Kent började dra ifrån Mats.

Patrik som sprang loppet för första gången gjorde ett mycket starkt lopp, definitivt klubbrekord, kanske banrekord?

Stefan hade en stark avslutning och slog sitt personliga rekord med 21 sekunder. Lars putsade sitt pers nästan lika mycket, 18 sekunder.

Östansjö:s löpare placerade sig på de åtta första platserna.