Långa Terräng DM

Årets Terräng DM arrangerades av Örebro AIK och det genomfördes i Ånnaboda på den gamla SM banan. Banan är mestadels på gräs och eftersom det var blött blev det tungsprunget. Det är en kuperad tvåkilometersslinga som alltså sprangs fyra eller sex varv.

Det var inte så många Östansjölöpare som det brukar vara på tävlingarna. Bara två damer så det blev inga lagpoäng alls för dem.

Något bättre var det på herrsidan där det i varje fall var elva deltagare. Sedan hade vi en pojke som sprang 4 km. Det var Oskar Persson som gjorde tävlingsdebut på bästa tänkbara sätt. Han vann klassen!

Flest deltagare hade Örebro AIK som också tog hem flest guld. IF Start hade också många deltagare och förutom de två klubbarna var det bara vi som hade tre eller fler deltagare på tolvkilometersdistansen. Tror det var första gången som bara tre klubbar delade på alla lagpoäng.

Vi tog också med oss flera Veteran DM medaljer hem. Två guld, ett silver och tre brons.

Snabbast och starkast prestation gjorde Patrik Johansson som vann M 50 och var nia totalt av alla löpare.

Sofia Persson placerade sig som sexa av alla damer vilket är mycket starkt. Hon gjorde sitt första individuella lopp för säsongen.

Förutom Patriks guld i M 50 tog Hans Backström ett mycket meriterande guld i M 60. Inte många i distriktet har besegrat Tauno Mertala som den här gången fick nöja sig med andra plats. Silver tog K G Agartsson i M 65. Den klassen dominerades av Östansjö då säsongsdebuterande Sven Olof olofsson vann bronset och Bengt Nilsson kom fyra. Övriga två brons vanns av Mats Bergvall i M 55 och Torbjörn Persson i M 50. Därmed har Torbjörn vunnit sin klass i Långloppscupen. Grattis!

Snabbaste löpare på tolv km var Martin Regborn, KFUM Örebro 40.40 och på åtta km Mikaela Kemppi, Örebro AIK 32.55. Snabbaste herrlöpare på åtta km Anders Ellow, Eskilstuna som sprang utom tävlan i motionsklass. Bland de äldre veteranerna i tävlingsklasserna var Hans Backström Östansjö SK snabbast. Snabbast av alla på fyra km var Oskar Persson Östansjö SK.