Korta Terräng DM

Årets Terräng DM arrangerades av Kvismaredalens IF och det genomfördes i Sandvad som så många gånger tidigare. Banorna är väldigt fina men också krävande. Första 1,5 km är ganska platta, bara någrasmå backar men sista 500 m på det 2 km långa varvet är desto jobbigare. En väldigt brant backe upp. Eftersom man springer två varv blir den utslagsgivande. Till sist är det en ganska lång skön nedförsbacke innan varvning och målgång.

I år var vädret perfekt både för löpning och för åskådarna. Strålande sol och vindstilla!

Vi från Östansjö var flest på det här loppet. Det innebar också att vi tog flest poäng i Långloppscupen!

Vi tog också med oss många Veteran DM medaljer hem. Tre guld, fyra silver och fyra brons är inte illa!

Först ut var våra duktiga bröder Bergvall-Malmcrona. Yngsta klassen P 11 sprang ett varv, 2000 m och där kom Anton trea och Arvid fyra trots att de bara är nio och sju år. Arvid har fyra år kvar i klassen!

Sedan sprang alla damklasser 4000 m. Anette Blückert var snabbast av våra fem deltagare och fick en bronsmedalj i K 40. Hanna Henriksen fick släppa kontakten men behöll fjärde plats in i mål. Susanne Nyman och Jenny Bergvall-Malmcrona hade sällskap första varvet men sedan gick Susanne ifrån. Det räckte till silver i K 50. Jenny,som slog sin två år gamla tid blev sexa i K 40. Angela Börjesson vann K 55 när hon debuterade på banan.

Till sist sprang herrarna samma 4000 m som damerna. Vi var tolv från klubben och alla presterade bra. Snabbast och mest imponerande var Patrik Johansson som vann M 50 och bara hade sex klart yngre löpare före sig i mål. Även vår äldsta deltagare, Anders Källman imponerade och vann M 75 med nästan sju minuter. Silver togs av Torbjörn Persson, Per Börjesson och Bengt Nilsson i respektive klass. Brons vanns av Peter Törnqvist och Jan Myrtorp.

Gabriel Andersson gjorde säsongsdebut i tävlingssammanhang. Tidigare sprang han ett lopp i Örebro i motionsklassen. Kent Johansson, Stefan Skytt, (som hade fullt upp att coatcha och heja på sina adepter) Lars Karlsson och K G Agartsson gjorde stabila lopp med fina placeringar just utanför pallen.

Snabbaste löpare var Tim Sundström KFUM Örebro 12.24 och hans klubbkamrat Erika Bergentz 15.04.