Inneserien Kilometern

Så drog då den nya Inneserien, med tidsjämförelse efter WMA:s omräkningstabell, igång i Tybblelundhallen. De 49 startande delades in i sex heat som skulle vara så jämna som möjligt. Första heatet var snabbast och där segrade Jonatan Gustafsson från KFUM Örebro på 2.39,76.

I det andra heatet sprang vår Patrik Johansson mot bl.a. distriktets bästa löpare, Erik Anfält från Örebro AIK och Sören Forsberg som är bäst på längre sträckor, maraton och längre.

Patrik som hoppats på att få starta i det först heatet för att få draghjälp av Haben Kidane, Eskilstuna, fick nu lägga om sin taktik. Före loppet sa han att nu får det bli att ta rygg på Erik Anfält. Det lyckades bra. Efter att först fått in en löpare mellan sig och Erik gick han efter ett varv upp i rygg. Där låg han sedan till sista varvet. Han provade att gå om och var ett tag i ledningen men Erik svarade och kom först över mållinjen. Patrik var dock bara 71 hundradelar efter. Omräknat blev det en överlägsen seger till Patrik som vann hela deltävlingen före Jonatan Gustafsson, Rodney Hundermark, Nora och Rose Marie Enmalm, IF Start som bästa dam på en fjärdeplats. Patriks tid var den åttonde bästa.

Sedan följde två heat utan Östansjölöpare. Segrade i tredje gjorde Klara Frih, Åsbro GoIF som imponerade med en perfekt taktik. Hon låg i rygg på Ester Sandén Alin till strax före sista kurvan då hon enkelt gick om och höll undan i spurten. Segern i fjärde heatet gick till Peter Frih, Åsbro GoIF. Kan det vara Klaras pappa?

I femte heatet hade vi våra yngsta deltagare, Anton och Arvid Bergvall Malmcrona. Arvid för övrigt yngst av alla tillsammans med Midea Allard från Eskilstuna. I det heatet var också deras mamma Jenny Bergvall Malmcrona med. Anton kom först av de tre på en fjärde plats som han bevakade större delen av loppet. Midea försökte nästan varje varv att gå förbi men Anton svarade varje gång. På upploppet var han klart starkast.

Arvid in på sjunde och Jenny på den åttonde platsen.

Sista heatet blev en defilering från Stefan Skytts och Lars Karlssons sida. Stefan drog länge och hårt med Lars som ett plåster i rygg. Till sist var det Lars som drog det längsta strået och korsade mållinjen först med Stefan som klar tvåa.

Med i det heatet var också Per Malmcrona som inte tävlat på ett par säsonger. Han kom in som sexa strax före Dag Rydén som imponerade stort då han sprang om och ifrån erkänt starka Rose Marie Enmalm.

Resultat:

Tid 8) Patrik Johansson 2.50,15 26) Lars Karlsson 3.30,16 28) Stefan Skytt 3.30,87 36) Per Malmcrona 3.40,92

40) Dag Rydén 3.52,68 43) Anton Bergvall Malmcrona 3.57.99 46) Arvid Bergvall Malmcrona 4.21,65

47) Jenny Bergvall Malmcrona 4.28,89

WMA:s poäng 1) Patrik Johansson 89.67 24) Stefan Skytt 73.60 25) Lars Karlsson 73.22 26) Dag Rydén 72.39

39) Anton Bergvall Malmcrona 66.12 44) Per Malmcrona 63.08 46) Arvid Bergvall Malmcrona 60.14

47) Jenny Bergvall Malmcrona 57.54