Hostruset

Det var premiär för ett nytt lopp i Långloppscupen i år. Det är IF Start som arrangerar Hostruset på en mycket snabb fem kilometers bana på väster i Örebro. Start och mål vid Björkhagsskolan och det är en rundslinga utan större backar. Man springer på gång och cykelvägarna och det är asfaltslöpning.

95 löpare tog chansen att vara med redan premiäråret och av dem var femton från Östansjö.

Lennart Pettersson gjorde debut i Cupen, senast han sprang ett lopp var 2000 då han deltog i Kumla stadslopp, motionsklassen. Roligt att se honom på tävlingsbanan igen. Hans äldsta son Eric blev dessutom klubbens snabbaste på loppet. Troligtvis nytt personrekord?

Peter Törnqvist som slår sina personliga rekord på varje lopp, gjorde det även den här gången. Första gången under 20 minuter på fem kilometer. Flera andra persade också, David Pettersson, Maria Skoglund och Angela Börjesson vet jag med säkerhet.

Torbjörn Persson var också under 20 minuter men det har han varit förr så det kanske inte var nytt rekord. Stefan Skytt och Lars Karlsson gjorde stabila lopp och såg starka ut på upploppet. Jan Ove Lämgren hade en stark spurt och kommer mer och mer för varje lopp.

Bengt Nilsson jagade sin klasskonkurrent från Nora men fick ge sig med tjugotalet sekunder. Straxt efter kom också Mats Bergvall och Annica Hessler i mål. Snabbast av våra damer var Maria Skoglund.

Våra starka äldsta löpare kom på rad med Jan Myrtorp och Anders Källman före och efter debuterande Lennart Pettersson.

Snabbast av alla var Erik Anfält och bland damerna Mikaela Kemppi, båda från Örebro AIK och båda slog respektive banrekord. Eriks tid 15.38,8 och Mikaelas 17.36,9