Borås 6h

För tredje året hade vi deltagare på det trevliga sextimmarsloppet i Borås. Vi blir fler och fler för varje år, vilket är roligt. Nya för året var Mats Franzén och Anna Börjesson. Per Börjesson gjorde sitt andra medan Benny Frost och Kent Johansson var med för tredje året.

Vi fyra gubbar åkte ned fredag lunch och bodde på hotellet Sköna Nätter. På lördagsmorgonen efter frukost letade vi oss till en central parkering där vi träffade Anna som startat tidigt från Askersund då hon jobbat kvällsskift.

För Annas del var det första gången hon sprungit längre än tio kilometer, så hon visste inte hur länge hon skulle hålla på. Kent, Per och Benny var alla småskadade och resonerade som så att vi startar och springer tills det gör ont, då går vi av. Bara den rutinerade långlöparen Mats i slag alltså, men han hade ju sprungit oktobermaran helgen innan så lite sliten var han.

Om man räknar tid så gick Per av banan först, men han kom ett varv längre än Anna. Hon och Benny gick av ungefär samtidigt och efter dusch hejade de tre fram Kent och Mats som båda fullföljde loppet tiden ut.

Några fantastiska tider kanske det inte blev men alla var nöjda utifrån förutsättningarna och bäst prestation gjorde Anna som fördubblade sitt distansrekord. Nu har hon klarat längre än en halvmara. Längst i år kom Kent.

Kvällen avslutades med löparmiddag i Annelundsvillan där det också bjöds på ett musikquiss.

Längst av alla kom Linus Wirén, IK Ymer som hann 77 891 m innan signalen ljöd. Bland damerna kom Åsa Hällstorp, Varbergs Gif längst. 69 014 m.

Resultat:

M 67) Kent Johansson 51 817 m (maratid 4.41.52) 92) Mats Franzén 46 170 m (maratid 5.25.38)

129) Benny Frost 31 835 m 138) Per Börjesson 22 770 m

K 76) Anna Börjesson 21 475 m