Viby Marathon

Precis motsatsen till förra helgens väder blev det på årets Viby Marathon. Alltså som vanligt, sol och varmt! I år var det 22 grader redan vid start och säkert över 26 mitt på dagen. Det andra av de tre varven var nog värst för då strålade solen från en klarblå himmel. Sedan blev det lite lätta slöjmoln, och det var löparna mest tacksamma över.

Tyvärr var det färre löpare anmälda i år, endast 54 st. Av dem startade 51 och 45 kom i mål. Värmen tog ut sin rätt på några av deltagarna och det märktes tydligt vilka som var vana långdistanslöpare. De var inte alls påverkade av värmen, för de förstod att dricka vid alla stationer och ta det lugnt i uppförsbackarna.

Segrade i år gjorde Johan Eriksson från Kopparbergs IF på tiden 2.42.40. Han var med redan förra året och fick då en fjärde plats i loppet. Årets tid var nästan åtta minuter snabbare än förra året. Segrade på damsidan gjorde en debutant, Maria Eriksson från IF Start med tiden 3.37.52. Hon blev åtta totalt i loppet med den tiden.

Båda banrekorden stod sig så premien behålls och utdelas ev. nästa år om någon kan slå tiderna då.

Vi hade fem egna löpare med i loppet från start, men tyvärr tvingades Magnus Liljerås avbryta på sista varvet. De andra fyra kom i mål och kan vara nöjda med sina insatser i värmen. Bäst av oss var Peter Törnqvist som på nya perset kom i mål för första gången sub 4. Med tiden 3.50.02 slog han fjolårstiden med hela 16 min och 20 sek. Fantastiskt! Därmed gick han också in på tionde plats på klubbens marathonlista genom tiderna. Han verkar trivas i alla väder.

Förra helgen halvmarapers med 10 grader och spöregn, nu pers med sol och 26 grader!

Övriga i mål, Anders Edlund, Lars Karlsson och Per Börjesson har haft bättre tider förut men samtliga tog medaljer i VDM. Klubben fick tre silver och ett brons.

Resultat:

M 45 2) Peter Törnqvist 3.50.02, M 45 2) Anders Edlund 4.23.50, 3) Lars Karlsson 4.42.42, M 60 3) Per Börjesson 4.39.41

Hela resultatlistan hittas under arrangemang, Viby Marathon.