The Run

Dagen efter Hälleforsterrängen var det dags för det ännu tuffare backloppet The Run. Efter ett fem kilometer långt och mycket kuperat varv runt Kvarntorpshögen springer (går) man rakt uppför slalombacken. Inte nog med det, när man väl är uppe ska man springa bilvägen ned igen. Sedan avslutas det med ett kuperat varv runt högen igen. Skönt då att det var lite kortare det här varvet.

Värmen var besvärlig även på det här loppet om än inte lika tryckande som i Hällefors. Det var inte lika varmt heller, "bara" ca 23C. Värmen och backarna tillsammans gjorde att man kunde gå in i väggen, och många kunde både tappa och tjäna placeringar uppför slalombacken och också på det avslutande varvet.

Vi var den klubb som hade flest startande på det tuffa loppet med elva som sprang tio km och en som nöjde sig med fem kilometer. Två av våra löpare dubblerade i helgen och deltog både i Hällefors och här. Det var det totalt fem löpare som gjorde. Förutom våra två, två också från IF Start och en från Örebro AIK.

Först i mål av oss som sprang långa distansen var Jonas Janegren. Hans fru Anna var en kvart före men hon hade valt halva distansen. Torbjörn Persson och Peter Törnqvist var på placeringarna närmast Jonas. Sedan följde Terje Kristiansen och klubbens snabbaste dam, Hanna Henriksen som kom på tredje plats i damklassen. Det var Hannas debut för Östansjö i ett individuellt lopp, tidigare har hon sprungit en stafett. Draghjälp av Hanna fick Per Börjesson som därmet också fick revansch på Lars Karlsson från Hällefors dagen innan. Mellan dem smög Andreas Jonsson in.

Bengt Nilsson, Anders Edlund och Tanja Halme gjorde också starka lopp.

Roligt med hejaropen och stödet från publiken, särskilt de klubbmedlemmar som sökt sig dit. Nästa år hoppas jag att de deltar i loppet som var tufft men roligt för det var väldigt annorlunda med en så brant och lång backe.

Man kunde också hoppas att arrangörerna gör lite fler klasser. Bara M och D gör det svårt för oss veteraner att vara med och konkurrera om topplatser.

Hade det varit veteranklasser skulle vi vunnit M50, M60, M65 och K50.

Resultat:

M 10 km 12) Jonas Janegren 45.45, 13) Torbjörn Persson 46.02, 14) Peter Törnqvist 46.37, 20) Terje Kristiansen 48.49

24) Per Börjesson 50.03, 25) Andreas Jonsson 50.13, 26) Lars Karlsson 51.05, 30) Bengt Nilsson 52.18, 31) Anders Edlund 52.34

K 10 km 3) Hanna Henriksen 49.43, 6) Tanja Halme 55.38

K 5 km 10) Anna Janegren 30.02