Sylvesterloppet

Som traditionen bjuder åkte några av oss till Nora på årets sista dag för att delta i Sylvesterloppet, 10,4 km. Loppet som alltid genomförs oavsett väder. Vi har bjudits på väldigt varierande väder genom åren och i år var ett av de behagligare. 2 grader varmt och inte så halt, däremot lite moddigt på trottoarerna så i varje fall jag tyckte det blev ovanligt jobbigt.

Banan är också relativt jobbig med en lätt inledning som lockar till för snabb start. Sedan mellan andra och tredje kilometern går det uppåt hela tiden. Därefter är det backar upp och ner fram till den sista riktigt branta uppförsbacken som kommer efter 9,5 km.

Efter den tror man att man ska kunna spurta in i mål, men det fortsätter svagt uppför och benen är trötta så speciellt mycket spurt blev det inte för min del.

Östansjö SK hade precis som förra året tio löpare till start. Det var dock inte samma utan flera av årets deltagare gjorde debut på loppet. Alla tycker det är ett trevligt lopp utan så stor tävlingshets så vi räknar med att vara med även nästa år.

Snabbast av oss var Peter Törnqvist som sprang ifrån Terje Kristiansen i den stora backen på slutet.

Loppet avslutas med kaffe, ägg och ostmackor samt prisutdelning. Alla deltagare får välja från det stora prisbordet med väldigt fina priser. Till sist lottas ett Sylvesterpris ut. Det är ett hantverk gjort av någon lokal konstnär. I år var det en klocka som vanns av vår ordförande, Kent Johansson.

Resultat:
M 29) Peter Törnqvist 46.13 31) Terje Kristiansen 46.26 35) Benny Frost 47.03 49) Andreas Jonsson 49.15 67) Jan-Ove Lämgren 51.52

71) Lars Karlsson 52.13 73) Per Börjesson 52.27 96) Kent Johansson 55.23 97) Mats Franzén 55.24 105) Dag Rydén 56.28