Medoc marathon

För andra året i rad var Per Börjesson med på Pär Nybergs resa till Pauillac och sprang Medoc Marathon.

det är verkligen ett annorlunda lopp väl värt att prova. Det är mer karneval och fest än tävling. Alla är utklädda, i år var temat just karneval.

Vi svenskar, som var 230 totalt varav 68 med på vår resa, hade valt midsommar, kräftskiva och Lucia. Vi hade midsommar och hette Swedish midsummer team.

Det är 21 stationer på det 42,2 km långa loppet. Samtliga serverar rödvin och vatten. Sedan finns det coca cola, chips, bakverk av olika slag, apelsiner och bananer på alla stationer också. En station har ostron och vitt vin och champagne, en entrecote och en glass med champagne. Strax före målgång finns en sminkstation, man vill ju se bra ut vid målgång.

Maxtiden ska vara 6 h 30 min men eftersom det var över 30 grader varmt och strålande sol från en helt molnfri himmel förlängdes tiden till 7 h. Mångas mål är att pricka maxtiden så exakt som möjligt.

Ser man det så, så lyckades jag inte så bra i år. Tiden var 14 minuter snabbare i år än förra året och det blev ca 1400 placeringar bättre.

Det trots att vi bestämt att springa till 30 km skylten och gå sista 12 km för att verkligen uppleva stämningen och njuta vid stationerna.

Resultat:

Per Börjesson Classement general 3872 av 10196, classement dans la categorie 258 av 613 tid 5.50.40