Kumla stadslopp

Strålande sol från en klarblå himmel och nästan 20 grader varmt. I princip vindstilla. Kumla SF hade tur när de arrangerade stadsloppet på en för året ny bana. Det var en trevlig men något jobbigare bana. Dels tyckte jag det var en del tvära svängar där vi gamlingar tappar fart. Dels svarar inte gruset vid sjöparken på samma sätt som asfalt och så var det nog lite mer backar än tidigare.

Men det vägs mer än väl upp av att det var en roligare bana då man slipper den långa raksträckan från Oppegård till Brandstationsparken!

Att det skulle bli nytt deltagarrekord var det många som trodde och arrangörerna hade som mål att få 700 löpare. Det blev det också mycket tack vare de yngsta, Knatteloppet. De var först ut med att springa runt Kumlasjön. Det är ett varv på ca. 500 m. Det är kul att se alla ivriga knattar som sticker iväg när signalen ljuder.

Vi hade tre av klubbens yngsta med och alla tre gjorde bra ifrån sig och fick medalj, festis och godispåse när de kom i mål. Evelina Börjesson sprang själv medan Måns Blomqvist tog med mamma och Adrian Börjesson hade sällskap av mormor. Själv var jag publik och hejaklack.

Sedan blev det en ganska lång väntan och uppvärmning innan det var dags för oss som skulle springa tio kilometer. Däremellan var det nämligen först ungdomar som sprang 2,5 km och sedan motionsklass över 5 km. I de klasserna saknade vi löpare men man kunde alltid heja på bekanta från andra håll. Några är förhoppningsvis på väg att bli medlemmar i Östansjö SK!

När det blev dags för uppvärmning började "de gröna" infinna sig. På startlistan kvällen innan var vi "bara" tolv och sedan fick jag besked att K-G Agartsson inte kunde delta pgra den efterhängsna skadan.

Skulle det bli årets första lopp när vi inte slog rekord i antalet Östansjölöpare? Ingen risk! Fler och fler dök upp och efteranmälde sig och till sist var vi 19 som startade! Fantastiskt när man också visste att fyra var i Laxå och sprang det tuffare Munkastigen Trail Run.

Tyvärr fick vår ordförande Kent kliva av med smärta i benet. Klokt, då många lopp kommer ganska tätt nu så det är bara att hoppas att det går över och han kan vara med igen.

Precis som i alla andra lopp i år hade vi någon som gjorde debut för ÖSK och flera som gjorde årsdebut. För första gången för klubben tävlade Mattias Landmark som gjorde en stark insats. Årsdebut gjorde Erik Olofsson, Magnus Liljerås och alla tre damerna Anette Blückert, Kerstin Liljerås och Tanja Halme. Det var även första gången många träffade Mikael Blomqvist men han debuterade tidigare i år i Mantorp.

Vår snabbaste den här gången var återigen Emil Franzén på herrsidan. Bäst placering fick Anette Blückert.

I Kumla stadslopp tas i resultratlistan ingen hänsyn till åldern. Lite synd för när man tittar på de olika veteranklasserna så upptäcker man att vi vann M60, M65, K45 och K50. Inte illa! I M50 och K40 tog vi dessutom andra platser.

Resultat:
M 27) Emil Franzén 40.53 50) Torbjörn Persson 44.04 52) Peter Törnqvist 44.10 55) Magnus Liljerås 44.27 62) Andreas Jonsson 45.36 66) Mattias Landmark 46.16 72) Per Börjesson 47.15 74) Erik Jansson 48.00 80) Bengt Nilsson 48.56 85) Anders Edlund 49.24 86) Mats Franzén 49.32 88) Lars Karlsson 49.41 93) Erik Olofsson 50.12 107) Mikael Blomqvist 53.00 110) Dag Rydén 53.25
K 6) Anette Blûckert 45.48 12) Kerstin Liljerås 49.23 24) Tanja Halme 55.20