Kilsbergen Trail Run

Vi var inte många från klubben som startade i det nya loppet Kilsbergen Trail Run. Kanske berodde det på den väldigt höga startavgiften, eller på att många visste hur banan såg ut.

Vi som åkte dit tyckte hur som helst att det skulle bli spännande med en ny erfarenhet och att se hur banan, kallad benknäckarbana, såg ut.

Det var många deltagare men inte så många av de vanliga löparna som deltar i Långloppscupen. Också intressant att se hur man stod sig i förhållande till såna man inte brukar möta.

Banan började med drygt en km på asfalt och här gick det undan. Sedan började terrängen, och jag menar terrängen! Inte stigar utan stenar, stora och små, rötter och små blöta partier.

Det gällde att se var man satte fötterna och särskilt i de många branta nedförsbackarna var det nästan otäckt. Några vurpor såg jag och både Lars och Bengt hade markkänning.

Efter ca fem kilometer blev det en något bättre stig ett tag, men den var smal och när man som jag låg i en rad av löpare var det bara att ligga kvar med känslan att just här och just nu skulle jag kunna springa fortare. Så var det i nästan tre kilometer innan man kom ut på en väg, fick stämpla att man var vid vändpunkten Suttarboda och kunde sätta fart mot den stora utmaningen, Storstenshöjdens slalombacke.

Som tur var sprang man en kortare sträcka på en grusväg så det gick att passera kön innan man svängde in på en annan stig på tillbakavägen. Många var backarna, både uppför och nedför åt båda hållen.

Så kom då backen och den är så pass brant att de flesta tvingades gå. Att få hejarop och göra High five med klubbens bästa traillöpare Johan Röjler högst upp vid toppstenen gav lite extra energi. Tyvärr var det så brant och stenigt nerför att jag inte tordes släppa på men väl nere blev det avslutning på asfalten runt Ånnabodasjön och målgång vid skidstugan.

Vi var egentligen fem från Östansjö SK som sprang men bara fyra som anmält sig för klubben och räknas i cupen. Alla fyra lyckades väldigt bra och tog två segrar, en andraplats och en tredjeplats i sina respektive åldersklasser. Maria Svensson som inte var anmäld för klubben hade blivit trea i sin ålderklass om hon inte bara skrivit Hallsberg på anmälningen.

Snabbast runt var Per Sjögren från KFUM Örebro och av oss var Jonas Janegren först.

Resultat:

M 21) Jonas Janegren 1.12.05, 83) Per Börjesson 1.23.03, 94) Lars Karlsson 1.24.17, 108) Bengt Nilsson 1.27.37

K 31) Maria Svensson 1.38.08