Askersund Vretstorp

Det var ett litet startfält som samlades vid Askersund by för att springa till Vretstorp i tisdags kväll. Knaske berodde det på att sommarvärmen som varit några dagar nu försvunnit och det bara var 10 grader varmt. Eller blev några avskräckta av vinden som var rakt emot löpriktningen. 16,5 km i motvind är ju inte det roligaste, men BRA träning! Eller kanske tyckte en del att tävlingsprogrammet var väl tufft med Kumla stadslopp, eller Munkastigen Trail Run på lördagen, Askersund-Vretstorp på tisdag kväll och terräng DM på torsdag. Kanske hade man planerat att springa Wedevågsloppet lördagen efter också. Fyra lopp på en vecka kan var tufft.

Ändå var det tio löpare som sprang det 42:a loppet, numera arrangerat av Åsbro GoIF. (läs Börje Nordin, Tack Börje)

Av deltagarna hade Åsbro och vi lika många deltagare, tre var.

Segrarna i både herr och dam klasserna representerade Åsbro GoIF. Vi från Östansjö placerade oss som fyra, femma och sexa i herrklassen, och det får vi vara nöjda med.

När det är så få deltagare och så lång sträcka blir det utspritt och länge känner man sig ensam. Det är dock bra service och Börje med medhjälpare dyker upp på flera ställen och meddelar mellantider.

Resultat:
M 4) Anders Edlund 1.18.33, 5) Per Börjesson 1.19.04, 6) Lars Karlsson 1.20.20