Annaloppet

Tioårs jubilerande Annaloppet gjorde i år premiär i Långloppscupen och några extralöpare hade det absolut lockat. Loppet är bara 5,2 km långt och går på ett mycket fint preparerat spår vid Norvalla i Nora. Spåret är dock ganska kuperat och det ger hög puls att springa.

Det var bra väder och synd att inte fler än 43 tävlingslöpare kom till start. Banan är inte bara fint prepererad nästan helt utan rötter och stenar utan också tillräckligt bred överallt så det är lätt att springa om/bli omsprungen. Den är 2,6 km lång vilket innebär att man springer två varv.

Klokt kan vara att ta det första lite lugnare och spara kraft till sista varvet då det är en lång, sugande backe som avslutas väldigt brant.

Bäst ork kvar där kan tjäna mycket tid! Östansjö SK hade åtta löpare till start men tyvärr fick Sven Andersson kliva av. Övriga sju sprang bra och plockade 40 långloppspoäng. Debut i cupen gjorde Jan Ove Lämgren så nu har vi en representant även i klassen M55. Han gjorde som väntat en stark debut och bidrog med 6 poäng. Han sprang 5 km på Karlslundsloppet igår.

Snabbast av oss, precis som igår, var Peter Törnqvist. Även Jan Myrtorp sprang igår, övriga gjorde bara ett lopp den här helgen.