Viby Marathon

Årets Viby marathon blev det hittills bästa. Fler anmälda än någon gång, 76 st. och tangerat flest antal i mål, 64. Att så många som nio bröt får vi i första hand tillskriva värmen. Tre som aldrig kom till start p gr a sjukdom är normalt antal. Servicen utefter banan fungerade som vanligt mycket bra men krävde i år en större insats från Östansjö SK då både församlingen och Vretstorps IF fått förhinder och inte kunde bemanna sina servicestationer.

Extra stort tack till Gillet och Aspa som ställde upp som vanligt. Som vägvakter fick vi hjälp av Håkan och Johan som hjälpt oss alla fyra åren, TACK!

Loppet gick fort i täten och det blev banrekord både på herr och damsidan.

Först i mål var Erik Anfält från Örebro AIK, klubben som tagit för vana att slå banrekord. Det var fjärde tävlingen i rad de gjorde det och den här gången fullständigt slaktades det gamla rekordet. Det nya är 2.39.24.

Även tvåan, Jonas Rosengren KFUM Örebro, trean Olle Dahlberg Solvikingarna och fyran Johan Eriksson Kopparbergs IF kom in under det gamla banrekordet. Det nya rekordet för kvinnor lyder på 3.14.43 och slogs av Antje Torstensson KFUM Örebro.

Örebro AIK hade inte bara Erik Anfält med i startlistan utan många från klubben kom och gjorde loppet till en fest, då de hade egen farthållare med ballong och

allt. Toppenkul!

Mr maraton, Stig Söderström gjorde sitt 729 lopp och slog årsbästa med ca. tio minuter, enligt egen utsago. 4.41.53 inte illa av en 70 årig man!

Själva hade vi sju löpare till start och Patrik hängde med täten länge men kände att benen stumnade då han inte tränat på asfalt. Magnus fick problem med den stekande solen och värmen men fem i mål är en mer än tidigare år då det samliga gånger varit fyra. För första gången hade vi också med en dam och hon

var den som imponerade mest av oss. Visserligen sprang hon loppet även förra året, men då i motionsklassen, men nu sprang Kerstin Liljerås för Östansjö SK i K45.

Den klassen vann hon och blev total trea i mål av alla kvinnor. Tiden 3.46.38 var 12 minuter och 51 sekunder snabbare än förra året!

Fyra damer klarade att springa under fyra timmar, bra gjort!

Av oss fyra män som kom i mål var Benny Frost snabbast men mindre än en minut efter kom Terje Kristiansen. Deras tider var 3.43.18 respektive 3.43.57. Lars Karlsson så när tangerade fjolårstiden med 4.30.34. Per Börjesson GICK i mål på 4.48.16.

Loppet har nu genomförts fyra gånger och nästa år siktar vi på femårsjubileum. Fyra löpare har genomfört alla lopp hittills, Tord Blücher, Storådalens SK hemmalöparen Per Börjesson, Christer Mattisson, Uppsala och Stig Söderström,

Kvarnsvedens GoIF FIK.