Kumla Stadslopp

Nästan perfekt löparväder med ca 12 C och svaga vindar var det på lördagen när Kumla stadslopp genomfördes. Det var dock sämre med omklädningsrum och duschmöjligheter då byggnationen av badhuset förstört mycket, så de som ville utnyttja omklädningsrum/duschar fick promenera till Malmens skola.

Många knattar inledde löpningen och från Östansjö deltog syskonen Evelina och Adrian Börjesson. Evelina gjorde sitt tredje knattelopp men för Adrian var det debut, och han gick för egen maskin hela vägen.

I ungdomsklasserna deltog Matilda Söderström som är med oss och tränar men hon var anmäld för Vretstorp.

På den längsta sträckan, 10 km, var det fjorton Östansjö löpare med. En dam och tretton herrar. För första gången i år var det inte bara veteraner utan en junior

och två seniorer. David Göthlin var fyra av juniorerna men eftersom de som var före honom inte tävlar för någon förening i Närke vann han klassen i cupen. Båda seniorerna Henrik Ljung och Richard Lardh gjorde debut på en individuell tävling och fick sina första cuppoäng. De har tidigare varit med i stafettlag.

Ny i klubben var också en riktig loppveteran, Bengt Nilsson, som tidigare tävlat för Sköllersta. Vi hälsar honom varmt välkommen i gänget!

Snabbast av oss var Mengis Habte med tiden 38.07.

Matilda Söderström sprang 2,5 km på tiden 15.06

Samma dag sprang Terje Kristiansen Munkastigen Trail Run som är ett 44 km långt lopp på stigarna i Tiveden. Han kom i mål på 58:e plats med tiden 4.32.41.

Tidigare i veckan, på tisdagen, sprangs loppet Askersund - Vretstorp. Det är ett 16 km långt landsvägslopp och det blåste kraftigt när det genomfördes.

Vi hade fem deltagare från Östansjö SK med och däribland segraren som gjorde ett starkt lopp helt ensam. Han gick loss redan från första steg och drog bara ifrån mer och mer hela vägen!

Resultat: 1) Patrik Johansson 1.06.27 3) Terje Kristiansen 1.11.30 6) Lars