Stjernsundsloppet

Loppet startade i Askersunds hamn och gick den så kallade äggledaren 6 km till Stjernsunds slott. I tävlingsklasserna deltog ca. 60 löpare varav en tredjedel var kvinnor.

Vädret var bra förutom att det var ganska stark motvind. Banan är mer kuperad

än man tror och det blev ganska stora differenser även i täten.

Segrare bland männen blev veteranen Mokthar Bennis Örebro AIK som hade en halv minut till tvåan, första senior Johan Nilsson IF Start, och en minut till trean som var arrangörsklubbens Åsbro GoIF:s Kenneth Karlsson.

Bästa Östansjö löpare blev den här gången Roger Bäckbring, tvåa i klassen M45 och det räckte till en total sjätte plats.

Det var debut för Angela Börjesson som blev fyra i K 50 och årets första

tävlingslopp för Anders Edlund och Andres Treilman. Per Börjesson vann klassen M 55.

Resultat: Senior 4) Andres Treilman 24.03 M 40 7) Kent Johansson 27.47