Startmilen

Den hett efterlängtade tävlingssäsongen har äntligen startat. Precis som vanligt var IF Start:s Startmilen först ut i Närke. Start och mål vid universitetet, på en relativt lättsprungen tvåvarvsbana. Varje varv är fem kilometer så loppet är en mil.

Vädret i år var bra med svag vind och 8 C varmt, bara solen fattades.

Det här loppet lockar alltid många löpare från andra distrikt och det finns alltid riktiga elitlöpare på startlinjen. I år var Matthias Müller, orienterings världsmästare från Schweiz favorit på herrsidan. Bland damerna var det mera ovisst då fjolårssegrarinnan Cecilia Kleist, IK Akele fick konkurrens av Louise Wiker, Hässelby SK. Louise som från början kommer från Hällefors och nu vid några tillfällen platsat i landslaget blev den som till sist vann på tiden 35.54. Matthias infriade förväntningarna och var en och en halv minut före närmast man på tiden 31.59. Bästa länslöpare var Örebro AIK:s Erik Anfält som kom i mål efter 33.40.

Från Östansjö SK deltog åtta löpare, några riktiga veteraner och några som debuterade för klubben. Alla är dock veteranlöpare, dvs. 35år eller äldre. Snabbast av oss var inte helt oväntat en som debuterade som löpare för Östansjö SK, Patrik Johansson följt av nästa klubb debutant, Stefan Skytt, som i sin tur

var några sekunder före den tredje löparen som tidigare bara sprungit hemmatävlingen Lucialoppet för oss, Roger Bäckbring. Fler såna debutanter önskas! Alla de tre springer i klassen M45.

Bäst placering i sin klass fick i alla fall en som gjort många lopp i Östansjös gröna dräkt, K G Agartsson som blev tvåa i M 60.

Resultat: M 40 24) Kenth Johansson 49.48