Lucialoppet

Årets Lucialopp genomfördes i bra ”vinterväder” vindstilla och +3 grader. Snön som föll dagen innan var borta på asfaltsvägen, dvs. de första och de sista tre kilometrarna. Oturligt nog var det däremot tillkört och packat på grusvägen, alltså de mittersta fyra kilometrarna så där var det isgata.

Vi hade fått rapport om det så vi försökte grusa men det var ändå halt. Några löpare valde dubbskor, men de flesta chansade med vanliga löparskor för att slippa dobben på asfalten. Det gick bra så till vida att ingen halkade och skadade sig. Däremot blev det väl inga supertider.

Det var 80 deltagare vilket var en ökning jämfört med förra året. Kul!

Segrare i år blev Anders Eriksson från IF Göta på tiden 34.01. Tvåa kom förra årets segrare som också kommer från IF Göta, André Rangelind. Han fick se sig

slagen med 35 sekunder. Snabbast från länet var Erik Anfält, Örebro AIK som med tiden 35.40 var två sekunder före Kumla SF:s Daniel Brånn. På damsidan segrade Rose Marie Enmalm från IF Start med tiden 45.12

Snabbaste Östansjöare var Andres Treilman som hade tiden 40.00, när han gjorde come back efter att ha varit hemma i Estland en period. Roger Bäckbring vann sin klass M45 och hans fru Jeanette som debuterade för Östansjö SK vann K40. Jätte kul med en ny löpare på damsidan. Det betyder att vi haft två som sprungit något eller några lopp även den här säsongen.

Ytterligare en klubbmedlem vann sin klass, nämligen Sven Andersson i den äldsta klassen, M75.

Resultat: M 4) Andres Treilman 40.00 M35 4) Gabriel Andersson 41.54