God medaljutdelning på DM

Östansjö SK:s löpare hade en bra utdelning på årets Långa terräng DM. De sex deltagarna plockade hem fyra medaljer varav två guld.

Årets långa terräng DM arrangerades av Storådalens SK på mycket fina men kuperade och utslagsgivande banor runt deras klubbstuga.

Vädret var soligt, vindstilla och några plusgrader, men natten hade varit kall så

bitvis var det fortfarande frost och en brant backe som var full med löv var lite hal.

Av de sex veteranlöparna var det den yngsta och den äldsta som lyckades plocka med sig medaljerna av den ädlaste valören. Sven Andersson och Torbjörn Persson vann M75 och M45 klasserna.

Sven sprang fyra varv på en två kilometers bana medan Torbjörn fick springa fyra varv på en tre kilometers bana.

Silver togs av Per Börjesson i M55 som också var tolv kilometer och K G Agartsson tog brons i M60 som var åtta kilometer.

Lars Karlsson M45 och Dag Rydén M55 blev utan medaljer men var så nära de kunde vara då båda blev fyra i sin respektive klass.

Resultat: M45 12 km 1) Torbjörn Persson 51.58 4) Lars Karlsson 61.15

M55 12 km 2) Per Börjesson 58.48 4) Dag Rydén 62.31 M60 8 km 3) K G

Agartsson 37.15 M75 8 km 1) Sven Andersson 58.16.

Som lag kom Torbjörn, Per och Lars på åttonde plats totalt och fyra i veteran klassen.