Kumla Stadslopp

Lördagen den 24 april sprang tio Östansjö löpare stadsloppets tio kilometer i Kumla. Vädret var lovande men precis före start kom det både regn och hagel. När starten väl gick blev det i alla fall uppehålls väder.

Före senior och veteranklasserna gick som vanligt ungdomsklasserna 2,5 km där Isak Andersson från klubben spurtade in på en andra plats i P11 bara en sekund från segern. Han klockades för 10.45.

Allra först ut var ”knatteklassen” 500m utan tidtagning. Bland de yngsta deltagarna var Evelina Börjesson snart två år och hon gick själv hela sträckan.

Snabbast i huvudklassen var Erik Anfält från Örebro AIK och av klubbens löpare kom Gabriel Andersson först. Hans tid var 38.50 och det räckte till en 24:e plats av de 107 herrarna som kom i mål.

Östansjö:s övriga placeringar: 57) K G Agartsson 42.41 68) Per Börjesson 45.22

75) Anders Edlund 46.10 80) Dag Rydén 47.13 81) Kent Johansson 47.16

87) Lars Karlsson 47.53 91) Håkan Broman 48.28 107) Sven Andersson 70.41 Bäst placering av ”de vuxna” fick Jenny Nelson 12:a med tiden 48.52.

Wedevågsloppet

Maj månad inleddes med ett landsvägslopp i Vedevåg. 10,2 km på först tre km asfalt, sedan sex km grusväg för att avslutas med ca. en km asfalt och trefjärdedels varv på kolstybbsbanan i idrottsparken. Det var kraftig vind och eftersom det är en mycket öppen bana blev det ganska jobbigt i motvinden från 5 km till mål. Från Östansjö deltog denna gång åtta löpare vilket är fler än på många år. De sju herrarna deltog alla i klassen M+40 och så var det Jenny som sprang damklassen. Där finns bara en klass oavsett ålder. Jenny fick som vanligt den bästa placeringssiffran!

Tiden 49.48 räckte till en fin 8:de plats.

Herrarna placerade sig så här: 18) K G Agartsson 44.09 21) Per Börjesson 45.59